„Să știi că în cele mai dificile momente universul te va susține” – 33 de lecții de filozofie

„Schimbă-ți percepția – și viața ta se va schimba”

1. Fericirea este în interior. Petrecem prea mult timp căutând aprobarea și confortul din afară. Și întotdeauna se dovedește că ne uităm într-un loc greșit. Uită-te în interiorul tău.

2. Fii recunoscător pentru tot.  Pentru bine, pentru rău, pentru teribil. Viața însăși este un dar neprețuit. Și plăcerea și durerea fac parte din călătoria noastră.

3. Schimbă-ți percepția și viața ta se va schimba. Când simți frică, furie, resentimente, uită-te la situație dintr-un alt unghi.

4. Este imposibil să îi faci pe toți fericiți rămânând fidel cu tine însuți. Dar este totuși mai bine să riști și să fii înțeles greșit decât să fii iubit, dar să te prefaci că ești cine nu ești.

5. Lumea din jur este o oglindă. Ceea ce iubim la alții este o reflectare a ceea ce iubim în noi înșine. Ceea ce ne supără în alții este un indicator a ceea ce trebuie să acordăm atenție în noi înșine.

6. Fiecare persoană apare în viața noastră cu un scop. Și deja decidem dacă să învățăm din lecțiile pe care ni le predă sau nu. Cu cât rolul său este mai rău în viața noastră, cu atât lecția este mai serioasă. Reține asta.

7. Fii încrezător. Să știi că în cele mai întunecate timpuri, Universul își va pune spatele și totul va fi bine.

8. Nu lua totul prea personal. Acțiunile altora sunt o reflectare a ceea ce se întâmplă în viața lor personală. Și, de regulă, nu are nimic de-a face cu tine.

9. Natura vindecă. O plimbare în aer curat și o vedere a peisajelor frumoase sunt uimitor de capabile să-ți curățe capul de gânduri inutile, să te readucă la viață și să te înveselească.

10. Oamenii supărați îi rănesc pe alți oameni. Iubește-i oricum. Deși nimeni nu îți interzice să îi iubești de la distanță.

11. Pentru a te vindeca, trebuie să o simți. Pune-ți temerile și slăbiciunile chiar în fața ta și arată o rază strălucitoare de lumină spre ele, pentru că singura cale de a scăpa de ele este să treci prin ele. Adevărul doare. Dar, jur, în perspectivă, merită cu adevărat.

12. Perfecționismul este o iluzie. Cea mai dureroasă. Relaxează-te. Tinde spre perfecţiune, dar permite-ţi să faci greşeli şi să fii fericit indiferent de rezultat.

13. Scoateți jaluzelele de pe ochi. Nu te concentra doar pe propriile scopuri și dorințe. Riști să pierzi frumusețea acestei vieți și a oamenilor din jurul tău.  Lumea este uimitoare atunci când mergi cu ochii larg deschiși.

14. Sărbătorește-ți victoriile. Savurează fiecare succes, chiar și cel mai mic.

15. Să poți să ierți. În primul rând, tu ai nevoie de asta, nu cineva care te-a rănit. Atunci când ierți, vei putea găsi pacea și libertatea pe care o meriți. Iartă ușor și rapid.

16. Cu toții avem o intuiție incredibilă. Dacă te oprești, stai pe loc și asculți, poți auzi vocea înțelepciunii tale interioare. Auzi șoapta liniștită a inimii tale. Aceasta știe calea.

17. Lasă-ți sufletul să cânte! Fii realist. Nu există nimeni pe Pământ ca tine. Fii sincer, trăiește și respiră adânc, îndreptându-te spre obiectivele tale.

18. Cu toții suntem creatori. Serios! Cu perseverență, concentrare și intuiție, orice este posibil. Ține minte asta.

19. Înconjoară-te de oameni care te iubesc și te susțin. Și iubește-i și sprijină-i. Viața e prea scurtă pentru ceva mai puțin.

20. Rotește-te prin viață într-un dans liber. Dacă ai un vis mare, urmează-l cu pasiune. Dar ușor și la o anumită distanță pentru a fi suficient de flexibil și mobil, adaptându-te la ritmul schimbător al vieții.

21. Cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult. Împărtășește înțelepciunea, dragostea, talentul. Partajează-le cu ușurință. Și vei vedea câtă frumusețe îți revine în această viață.

22. Principalul lucru nu este să te dăruiești complet. Pentru că dacă interiorul este gol, nu va mai fi nimic de oferit. Este important să se mențină un echilibru.

23. Spune „Da!” pentru tot ceea ce îți face ochii să lumineze. Spune un  „Nu” ferm la tot ceea ce nu te interesează sau pentru care nu ai timp. Timpul este cea mai valoroasă resursă care nu poate fi reînnoită. Folosește-l cu înțelepciune.

24. Uneori depășim prietenia. Asta nu înseamnă că noi sau prietenii noștri sunt răi. Doar că drumurile noastre diferă.  Ține-i în inima ta, dar dacă încep să te jignească sau să te rețină, atunci e timpul să stabilești distanța și să renunți la prietenia voastră.

25. Învinge-ți propria frică – este cel mai util lucru pe care îl poți face pentru tine. Astfel, îți demonstrezi că poți face orice. Este un generator de încredere în sine.

26. Corpul nostru este transportul care ne conduce la visul nostru. Iubește-l, tratează-l cu atenție și îngrijire, dacă vrei să te simți vesel și energic. Dar nu te lăsa închis. Aspectul este subiectiv și se schimbă în timp. Să te simți confortabil și bine în propriul corp este cel mai important lucru.

27. Vorbește cu cei dragi cât mai des și arată-le cât de mult îi iubești. Nu este niciodată prea mult. Timpul tău, prezența ta, dragostea și grija sinceră pentru ei sunt cel mai bun cadou.

28. Trăiește în prezent. E singurul lucru pe care-l ai acum. Învață din greșelile trecutului si bucură-te de amintiri plăcute, dar nu te agăța de ele si nu le lăsa sa te bântuie. Visează la viitor, dar fără fanatism și obsesie. Iubește prezentul.

29. Viața este o serie de urcușuri și coborâșuri. Pentru a ne atinge întregul potențial, avem nevoie de amândouă. Ține-te bine și bucură-te de călătorie.

30. Suntem cu toții o singură mare familie umană. Niciunul dintre noi nu este mai bun sau mai rău decât alții. Doar că la un moment dat în viața noastră știm ce să facem. Data viitoare va fi altcineva.

31. Fii recunoscător în fiecare zi pentru tot ceea ce ai în viață. În acest fel, creezi un spațiu în jurul tău pentru o abundență și mai mare, atrăgând bucurie, dragoste, sănătate și prosperitate.

32. Definiția ta despre fericire este diferită de cea a altor oameni. Ceea ce funcționează pentru tine nu trebuie să funcționeze pentru alții. Nu ești un judecător pentru a judeca deciziile de viață ale fiecărei persoane. Așa cum spune un cunoscut postulat biblic: „Nu judeca, ca să nu fii judecat”.

33. Ești propriul tău guru. În cea mai mare parte a vieții noastre, ni se spune ce să facem, cum să gândim, ce este bine și cum să reușim. Nu trebuie să crezi în toate astea necondiționat. Gândește-te singur. Odată ce începi să-ți urmezi propria intuiție, te vei simți nespus de fericit.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.