Semnele care îți spun că iubitul tău este psihopat - #dozadesucces

Semnele care îți spun că iubitul tău este psihopat

pexels-photo

Între oamenii normali și psihopați este o singură diferență: psihopații sunt insensibili. Ei fac rău și nu au nici cel mai mic sentiment de vină sau regret. Ei sunt în stare să mimeze emoțiile oamenilor, însă nu pot să le simtă. Compasiunea, iubirea, încrederea, iertarea – aceste emoții te fac vulnerabil în fața psihopaților, ei reușind, cu ajutorul lor, să te manipuleze.

 Nu oricine poate să identifice o persoană psihopată. De obicei, ele sunt simpatice, prietenoase și ușor intră în discuții. Însă dacă te apropii prea mult de ele, viața ta devine un coșmar. Relația ta desprinsă din povești este, de fapt, construită din jocuri intelectuale bine gândite. Ți se par cunoscute aceste detalii?
Iată 10 semne care ar trebui să te pună în gardă, deoarece ele te atenționează că persoana de lângă tine este un psihopat.

1. Te inundă cu declarații de dragoste și complimente, iar ție ți se pare că el e partenerul ideal

Atunci când îl întâlnești pentru prima dată, evenimentele dintre voi decurg foarte repede. El reușește să te convingă că aveți foarte multe lucruri în comun, că sunteți perechea ideală. La fel ca un cameleon, el îți oglindește speranțele, visele, temerile, pentru a căpăta încrederea ta. Permanent dorește să comunice cu tine și pare de-a dreptul cucerit de tine.

2. Îți vânează emoțiile, povestindu-ți istorii emoționante din viața lui

Foarte repede ai găsit un loc în inima ta, plin de compasiune pentru el. Pentru că el este atât de drăguț și nevinovat. Și nici nu seamănă cu psihopații din filme – oameni brutali și zâmbet înfiorător și mașini scumpe. S-ar putea să-ți povestească despre fosta lui care și acum este îndrăgostită de el. Însă tot ce el își dorește este liniște și pace – urăște dramele. În scurt timp vei observa că istoriile dramatice vor deveni parte din viața lui și a apropiaților lui.

3. Te atrage într-un triunghi amoros

După ce ai ajuns în capcana lui, vei realiza că ai ajuns într-un triunghi amoros sau poate chiar într-un hexagon amoros. Psihopații sunt înconjurați de fostele iubite și potențialele iubite, pe scurt – toate femeile care îi captează atenția. Vor fi și fostele iubite, cele despre care spunea că tu ești mai presus de ele. Te vei simți încolțită  și vei avea impresia că el este pe placul tuturor femeilor din jurul său.

4. Refuză să accepte realitatea și are un comportament neadecvat

Un psihopat niciodată nu va recunoaște că te manipulează și va ignora chiar și cele mai vizibile dovezi despre asta. El critică orice încerci tu să-i demonstrezi. Și mai mult decât atât, te învinovățește pe tine pentru situația creată. Și va reuși să te convingă că problema nu este în el, dar în modul în care tu reacționezi la lucrurile normale din jurul tău.

5. Te acuză de emoțiile pe care tot el le-a provocat

Psihopatul îți va spune că ești prea geloasă, chiar dacă el flirtează deschis cu una dintre fostele lui în prezența mai multor persoane. Îți va spune că ești prea ignorantă, chiar dacă el este cel care te-a ignorat zile la rând. Îți va provoca reacții negative doar pentru a arăta celor din jur cât de isterică poți să fii și să ceară compasiunea lor. Ți s-a părut că ești o persoană liniștită? Relația cu un psihopat te va schimba radical. Din fericire, pentru o perioadă.

6. Observi că te minte și caută mereu justificări

Întotdeauna are justificări chiar și în momentele când nu este necesar. El pregătește deja o minciună, chiar dacă tu încă nu i-ai pus vreo întrebare. Întotdeauna îi găsește vinovați pe cei din jur el fiind întotdeauna victimă. Îți găsește mereu scuze pentru comportamentul său, fără să încerce să se schimbe. Chiar dacă îi demonstrezi deschis că minte, el nu va recunoaște și uneori ți se crează impresia că el chiar a vrut ca tu să afli că el te minte.

7. Provoacă gelozie și concurență, păstrându-și masca de nevinovat

De la început, toată atenția psihopatului este orientată asupra ta. Nu înțelegi ce se petrece, când el brusc își orientează atenția asupra altcuiva. Face uneori lucruri care te fac să te îndoiești de faptul că tu însemni ceva pentru el. El pare să fie într-o căutare activă a unui partener noi și practic te ignoră.

8. Îți captează atenția și te înjosește

De la început el este atras într-atât de mult de tine încât te înnebunește, apoi devii neinteresantă pentru el. Te simți jignită, deoarece te-ai obișnuit cu acea stare de euforie. Iar acum te simți o femeie de serviciu, nimic mai mult.

9. Psihopatul este egoist și cere atenție nelimitată

El a supt din tine toată energia și ți-a umplut viața cu prezența lui. El cere o permanentă dăruire. Credeai că ești unica persoană care îl poate face fericit, dar acum înțelegi că acest rol ar putea fi jucat de oricine care ar puls. Adevărul este însă unul: nimeni nu poate umple sufletul gol al unui psihopat.

10. Nu te vei recunoaște

Iubirea și compasiunea ta s-a transformat într-o panică persistentă și neliniște. Îți ceri permanent iertare și plângi mai mult ca oricând ai fi făcut-o în viața ta. Dormi prost și te trezești cu o proastă dispoziție. Nu poți înțelege ce s-a întâmplat cu tine, unde este acea persoană veselă, energică și frumoasă? După discuțiile cu un psihopat te simți istovită, goală în interior și nu mai privești lumea cu ochi buni.

O relație cu un psihopat este ca o gaură neagră. Oricât de dureros îți va fi tu vei fi întotdeauna vinovată. El va ignora toate calitățile tale bune și va dezvolta în tine neîncrederea în forțele proprii. Vei avea nevoie de mult timp ca să lecuiești cicatricile acestei relații.

Însă ai putea să îți revii. Șterge orice contact și aruncă orice lucru care îți aduce aminte de acel psihopat. De la început îți va fi extrem de greu, dar cu timpul durerea va atenua. Vei simți cum viața se întoarce în interiorul tău. Vei învăța să te iubești și să te prețuiești. Dar cel mai important, vei reîncepe să crezi în dragoste. În dragoste adevărată.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.