Sfatul principal pentru orice lider:  învățați-vă angajații și nu corectați greșelile.

Atunci când cineva din echipa ta nu poate face față unei probleme sau face o greșeală, este greu să nu intervii. Dar acest lucru nu va ajut persoana și întreaga companie pe termen lung. Utilizează eroarea angajatului ca pe o ocazie de a-i oferi o lecție.

De exemplu, împărtășește-i cazurile atunci când a-i făcut gafe în mod asemănător. Spune-le ce lecții ai învățat de la ele. Permite-i experienței să-l inspire să privească lucrurile într-un alt unghi. Dar recunoaște că această persoană poate aborda problema în felul său. Apoi angajații te vor vedea ca pe un profesor și un mentor, nu doar un șef.

În plus, erorile personalului pot fi folosite pentru a construi încrederea. Echipa ta ar trebui să știe că îi sprijini întotdeauna. Dacă inspiri angajații mai degrabă decât să-i umiliți după o greșeală, ei își vor crește motivația.

Ține minte: greșelile sunt inevitabile. Când se întâmplă ceva, privește situația dintr-o perspectivă pe termen lung. Împărtășește-ți experiența și ajută angajatul să învețe. Întreaga echipă îți va mulțumi pentru asta.

Sursa