Sfaturi pentru o familie fericită de la profesorul american Dale Carnegie

pexels-photo-45644

Atunci când în casa ta apare un nou aspirator sau o mașină de spălat, primul lucru pe care îl faci: citești instrucțiunile de folosire și cu cât acest obiect este mai complex, cu atât mai mult timp îți ia pentru a învăța să-l utilizezi. Atunci când persoanele se căsătoresc, puțini sunt cei care încep să studieze psihologia relațiilor până nu apar probleme. Dale Carnegie, un profesor american bine cunoscut, fiu de fermier, îți va oferi câteva sfaturi cum să nu îți transformi viața de familie într-un coșmar.

Cel mai important atunci când te căsătorești este să îți cunoști bine partenerul. Ce îi place, ce nu îi place, ce îl îngrijorează, care este punctul lui slab. Să nu cunoști aceste lucruri este un pericol pentru relația voastră.

Atunci când vă căsătoriți, trăiți acum și astăzi, nu permiteți trecutului să să întunece relația. Nu îți fă griji pentru ceea ce nu ai, prețuiește ceea ce ai. Nu vă întristați de la fleacuri, viața e prea scurtă. Uitați-le. Învățați să vedeți partea pozitivă a lucrurilor.

Nu încerca să schimbi pe cineva

În nici într-un caz nu încerca să îți schimbi partenerul. Încearcă să îi fii un partener pe măsură, pentru că alături de rege întotdeauna pășește o regină.

Ferește-te de conflicte

Nu îți impune părerile. Încearcă să abordezi situația din punctul de vedere al partenerului tău. Fii atent și recunoscător cu cei dragi ție.

Întreabă

Mai bine întreabă decât să dai ordine. Într-o familie, nimănui nu-i sunt pe plac ordinele. Nu critica însă primește critica constructivă în adresa ta. Nu uita să lauzi. Laudă-ți soțul chiar și pentru cele mai simple lucruri. Și nu lăsa vântul să bată prin bugetul vostru de familie.

Învață să asculți

Frica distruge dragostea. Fă o listă cu lucrurile care te îngrijorează, o listă de acțiuni pe care le-ai putea întreprinde, ia o decizie și acționează. Acordați-vă atenție reciproc și învățați să vă ascultați. Tot ce avem este rezultatul gândirii noastre. Noi ne programăm viața. Gândește pozitiv și viața ta se va îmbunătăți.

În lupta dintre un bărbat și o femeie, pierd ambii. O luptă a ambițiilor nu este cea mai bună formă a relațiilor între o femeie și un bărbat. Nu fiți egoiști.

Înfrânge-ți propriile defecte sau dacă vrei să le schimbi, transformă-le în calități. Învăță să te iubești așa cum ești.

SURSA

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.