Sfaturile unui miliardar: Roman Abramovich îți spune cum să devii un om de succes - #dozadesucces

Sfaturile unui miliardar: Roman Abramovich îți spune cum să devii un om de succes

1. Cele mai mari probleme apar în cap. Problemele  nu sunt rezultatele unor acțiuni, greșeli sau scăpări pe care le fac alți oameni. Ele apar din cauza viciilor noastre. Analizează-ți comportamentul și vei vedea cum vor dispărea toate problemele.

2. Nu te grăbi să faci concluzii. Omul cu un asemenea comportament își poate îngreuna viața prin două metode. Prima – să își ia rolul de prezicător, gândind că știe cum decurg lucrurile, astfel scăpând situația de sub control, încolăcindu-se în idei și astfel, luând decizii greșite. A doua metodă – să creadă că cunoaște foarte bine persoana, fiind sigur de cum va proceda acesta într-o situație anumită. Niciodată nu vei cunoaște o persoană atât de bine încât să fii în stare să afirmi care vor fi acțiunile ei viitoare. Asta este o cauză a distrugerii celor mai multor relații.

3. Nu exagera. Obiceiul de a face din țânțar – armăsar împinge omul de pe drumul de a lua decizii corecte, lipsindu-l de raționament. Prin urmare, omul face nenumărate greșeli. Să îți faci griji pentru nimicuri este absurdă, mai ales pentru că această crează stări nervoase incredibile.

4. Nu te ascunde după standarde. Viața după reguli, de cele mai multe ori este foarte încărcată. Omul permanent se află sub presiune din cauza „eu trebuie”,  „sunt obligat”, astfel împiedicându-se să obțină ceva nou în viață. Mai rău este atunci când încearcă să le propună altora regulile și standardele sale, impunându-și principiile, creându-și astfel imaginea unui om penibil.

5. Nu fugi după stereotipuri. Nu trebuie să gândești ca toți ceilalți. Negativismul și critica permanentă îți va duce lumea pe apa sâmbetei și te va face să gândești greșit. Relația subiectivă pe care o ai cu cei din jur te va împiedica că vezi adevărata valoare, respectiv te va face să-ți pierzi propriile valori. Privește lumea cu ochii tăi și vei vedea cât de diferită este.

6. Nu fi pesimist și nu alerga după idealuri. Viața nu poate fi descrisă ca fiind doar negru sau alb și nici nu poate fi totul sau nimic. În fuga după idealuri, individul poate pierde tot ce are. Nu vei obține nimic dacă îți vei imagina întotdeauna serviciul perfect sau relația perfectă.

7. Nu deveni obsedat. Faptul că în viața ta ai avut două nereușite nu înseamnă că va fi întotdeauna așa. Precum și o reușită neașteptată nu înseamnă un succes. Orice eveniment, fie el bun sau mai puțin nu vorbește despre o stabilitate. Tot ce se petrece în viața ta e doar rezultatul acțiunilor tale, nimic mai mult. Iar asta înseamnă că totul este în mâinile tale.

8. Nu te gândi la ce cred alții despre tine. Nu crede niciodată că oamenilor, cei pe care îi ai în jurul tău, le pasă de acțiunile tale și își fac griji pentru tine. În cele mai multe cazuri, fiecărui om îi pasă doar de sine și de problemele sale. De asta indiferența din partea altor oameni nu are nici o legătură cu tine. Nu-i fă pe oameni să te compătimească sau să îți zâmbească în față. Această minciună te va face să te simți și mai neajutorat.

9. Nu lua decizii atunci când ești plin de emoții. De cele mai multe ori, factorii care declanșează emoțiile sunt iritațiile, oboseala și boala. Și să-ți construiești un viitor bazat pe emoții, este absolut greșit. Sentimentele nu trebuie să fie puse înaintea acțiunilor. Doar acțiunile tale îți pot oferi emoții. Atât.

10. Nu dispera. Nu îți pierde cumpătul din cauza a două-trei momente neplăcute. Nu te epuiza din cauza negativismului. Omul care se gândește doar la rău, rău primește. Pesimistul se gândește doar la eșecuri, văzând doar negativul în jur. Gândește pozitiv, acceptă toate greutățile și eșecurile cu zâmbet. Învață din greșeli și cu siguranță viața te va premia.

11. Nu trăi în trecut. Gândurile despre trecut, despre supărări și ratări, nu îți vor permite să te dezvolți, oprindu-ți astfel viața. Întorcându-te în trecut, te impui să simți din nou acele momente negative din viața ta, chinuindu-te și obosindu-te. Nu te învinui pentru greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Acum înțelegi că ceea ce a fost odată nu se va mai repeta. Trăiește cu ziua de mâine. Gândește-te la viitor.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.