Spune-mi ce mănânci, iar eu îți voi spune cine ești

Procesul de alimentare e asemeni respirației. Respirând, aducem în noi mediul înconjurător, asimilăm și dăm înapoi ceea ce nu am folosit. Același proces are loc și în cazul alimentării, chiar dacă acest proces este direct legat de nivelul material al organismului.

Respirația este dominată de elementul Aerului, pe când alimentarea este supusă elementului Pământ. Din acest motiv, în comparație cu respirația, aici nu există un ritm pe care trebuie să îl respecți cu strictețe.

Alimentarea are anumite trăsături asemănătoare activității creierului, deoarece creierul crează și crează impresii nemateriale din această lume, însă stomacul crează impresii materiale.

Înainte de afla cu ce probleme ne putem confrunta în procesul de alimentare, este important să vorbim despre simbolul alimentației. Poți afla foarte multe lucruri despre o persoană, aflând ce bucate îi plac și care nu îi plac (spune-mi ce mănânci, iar eu îți voi spune cine ești). 

În spatele micilor scăpări se ascund anumite legături. Persoana care își dorește să consume ceva anume, are o altă stare. Când ceva nu îi este pe plac, antipatia ei poate fi interpretată ca o alegere din multe alte oferte într-un test psihologic.

Foamea simbolizează dorința de a poseda, ea demonstrează o anumită lăcomie. Procesul mâncării este satisfacerea dorinței interioare, datorită primirii, posesiei și bogăției.

Dacă o persoană are o poftă de iubire pe care nu și-o poate îndeplini într-un mod obișnuit, atunci această dorință se va manifesta prin consumul frecvent de dulciuri. Consumul excesiv de dulciuri și prăjituri este de fapt o expresie a nevoii neîndeplinite de iubire.

Atunci când copii consumă prea multe dulciuri e o dovadă a faptului că ei simt lipsa dragostei părintești. Părinții, la rândul lor, auzind această explicație, susțin că sunt gata să facă totul pentru copiilor lor. Însă ei uită faptul că „a iubi” și „totul pentru ei” sunt două lucruri total diferite. Dacă o persoană consumă frecvent alimente dulci, înseamnă că nu are destulă atenție și este lipsit de iubire. Această regulă are mai mare valoare decât propriile evaluări.

Atunci când părinții le oferă prea multe dulciuri copiilor, în mod simbolic le dau de înțeles că nu vor să le ofere iubirea, din acest motiv încearcă să compenseze cumva acestă lipsă.

Oamenii conservativi preferă carnea afumată și de regulă beau ceai tare.

Oamenii, cărora le place mâncare iute, se află în căutare noilor provocări și impresii. Le place să fie provocați, chiar dacă le este greu să reacționeze adecvat.

Oamenilor de tipul opus celor mai sus, din contra, le place mâncarea fără sare și fără condimente. Aceste persoane au prea multă grijă de sine și evită noile impresii. Nu le plac confruntările și evită certurile. Frica îi poate determina să consume doar terci, deoarece „din cauza stresului” îi poate durea stomacul.

Terciul – e mâncarea pentru copii. Dorința adulților de a consuma terci este o dovadă a tentației de a avea un comportament infantil, care nu are nevoie de prea explicații. Ei nici măcar nu trebuie să-și muște alimentele (căci acest lucru și se pare agresiv).  Iar într-o bună zi se trezesc la terapie intensivă unde sunt hrăniți intravenos.

Frica de a înghiți un os de pește simbolizează frica de a fi victima agresivității. Frica de a înghiți un os – nu e nimic altceva decât nedorința de a avea probleme.

Însă există și cealaltă grupă de oameni care caută să aibă probleme. Ei vor să intre cu orice preț în esența lucrurilor, din acest motiv preferă mâncarea solidă.

Dacă la desert este ceva dulce, ei aleg ceva din care să muște. Acest lucru demonstrează teama lor față de dragoste și tandrețe, mai exact, teama de complexitatea pe care iubirea o aduce cu ea.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.