STOP panică! Începe să trăiești după propriile reguli

man-742766_1920

STOP! Nu mai poate continua așa. Nu mai vreau să mă trezesc dimineața, să merg la muncă și să-l întâlnesc pe șeful narcisist, hienele în fuste scurte. Am impresia că am ajuns la stație: „Dați-mă vă rog un săpun și o funie! Mai repede că nu am timp!”.

Îți este cunoscută o asemenea stare?

O stare apărută după toată experiența pe care ai căpătat-o la muncă te face să-ți dorești să schimbi ceva. Ce aștepți? Acționează!

 

Cum să încetezi panica și să începi să trăiești după propriile reguli?

De exemplu, toți băieții din cartier și-au luat bicicletele și au început să se plimbe prin ograda blocului. Ce face o fată obișnuită în acest moment? Începe să plângă, gândindu-se cum să-i întoarcă pe toți înapoi pe terenul de joacă.

Însă, tatăl ei care are o răbdare de înger, și-a luat și ultimele economii și i-a cumpărat și fetei o bicicletă.

Plină de emoții și energie, fata își ia viteză să ajungă din urmă gașca de bicicliști.

De la această experiență am avut multe de învățat. În primul rând am învățat să merg pe bicicletă, în al doilea rând eram la curent cu tot ce se petrecea în cartier, și nu în ultimul rând am învățat o lecție: dacă vrei să fii printre anumite persoane, învață să faci ceea ce îi atrage pe ei.

Fă parte dintr-o echipa mare, însă nu uita, pentru a rămâne în aceeași poziție, trebuie să le stârnești interesul superiorilor. Pe atunci idee nu aveam ce înseamnă asta și de ce am nevoie pentru a reuși. Ăsta e o un sfat bun și pentru cei care urmează să susțină un interviu de angajare.

Atunci când un loc vacant ți se pare prea important pentru tine, îți recomand să nu refuzi invitația și să mergi la interviu. Uneori se atestă faptul că descrierea jobului nu are nevoie de prea multe cunoștințe într-un domeniu sau altul, și din  contra, uneori s-ar părea că nu ești destul de bun pentru a face față tuturor cerințelor.

Îți reamintesc pentru a XXX oară: 

Și până la urmă, dacă nu vei obține acest job, vei primi în schimb o experiență de neuitat care îți va fi de folos în viitor. Mai mult decât atât, îți vei face noi amici, vei cunoaște structura unei companii și directorii acesteia. Și până la urma și o carte de vizită ai putea lua, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Viața e lungă și plină de surprize.

Îți povestesc asta din experiența mea obținută la Kiev. Oameni ciudați, o limbă ciudată, toți zâmbesc și sunt gata să îți ofere o lume nouă, plină de culoare. Atunci mi-am amintit de istorioara cu bicicleta.

Îmi doresc să fiu aici, înseamnă că orice s-ar întâmpla eu voi fi aici!

A trecut un an. Iar acum fac parte din compania IPS. Mă scol în fiecare zi la ora 6:00, pentru a trimite o imagine lumii de la fereastra mea. Beau o ceașcă de cafea, îmi trimit fiul la școală și mi-am găsit jobul vieții mele. Da, 25 de ani în urmă totul părea mult mai ușor.

Îți povestesc toate astea că să nu te mai panichezi, și să nu mai gemi, asta în cazul în care nu faci sex. Fii tare, fii activ și realizează toate cele mai nebunatice idei și crede-mă, întotdeauna vor fi oameni care vor dori să te aibă în compania lor mulți ani înainte.

Important este să îți găsești oceanul potrivit, acolo unde rechinii sunt asemenea peștilor simpli, doar că au mai multă experiență de viață.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.