Strategie eficientă pentru cei care doresc să devină profesioniști de succes

Contează doar să vă opriți.

Se pare că, după finalizarea unui proiect de succes, vă puteți bucura de viață și puteți calcula profiturile. Dar este prea devreme să vă relaxați. Cea mai bună strategie de marketing în acest caz este de a prelua un nou proiect. Dacă sunteți scriitor, începeți o nouă carte. Dacă un actor – căutați un nou rol. În cazul în care sunteți antreprenor – deschideți o nouă companie.

„Nașul” ar fi avut atâta succes dacă nu era o trilogie, ci doar un singur film? Hobit ar fi atât de popular fără Domnul Inelelor? Agenții de marketing au înțeles de mult importanța unei astfel de strategii. Nu în zadar, de exemplu, patru bestseller Nassim Taleb – „Foolled by accident”, „Black Swan”, „Despre secretele durabilității”, „Anti-fragilitatea” – poziționate ca tetralogie, deși nu sunt legate între ele.

Pentru a crea ceva durabil, trebuie să petreceți timp. Dar nu stați și să așteptați. Trebuie să mergeți mai departe și să creați ceva nou.

Cercetătorii au studiat un astfel de fenomen în muzică. S-au dovedit că cu lansarea fiecărui nou album a unui artist, cresc vânzările la înregistrări anterioare. Acest lucru se datorează apariției unor noi informații. Consumatorii vor afla despre artist și vor cumpăra vechile sale înregistrări.

Acest fenomen nu se limitează doar la artă. Apple nu a oprit promovarea iPod-urilor și iPhone-urilor după prima lor apariție. Aproape în fiecare an au lansat versiuni îmbunătățite ale acestor produse. Și de fiecare dată extazul cumpărătorilor și hype-ul în mass-media doar cresc. Fiecare produs nou al companiei este asociat cu cele precedente pentru a implica în continuare utilizatorii. A fost o parte a strategiei de afaceri a lui Steve Jobs.

Woody Allen împărtășește, de asemenea, această opinie. Timp de câteva decenii, aproape în fiecare an filmează câte un film. El încearcă să obțină calitate cu ajutorul cantității. „Dacă filmați multe, multe filme, uneori veți obține unul remarcabil”, a spus regizorul.

Cu fiecare încercare nouă, vă îmbunătățiți abilitățile și creșteți șansele de a crea ceva durabil și frumos.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți de acord cu totul, în speranța că cel puțin veți obține ceva. Aceasta este greșeala pe care o fac mulți editori și echipe. În schimb:

  • Fiţi atenţi.
  • Concentrați-vă pe termen lung.
  • Fiți deschisi la tot ce este nou, dar alegeți cu atenție la ce să fiți de acord.
  • Acceptaţi idei care au șansa de a deveni eterne.

Nu sunteți încă un designer, dacă ați desenat ceva în Photoshop. Nu toți cei care au publicat o carte devin scriitori. Aceasta este doar persoana care a publicat cartea.

Pentru a deveni un adevărat scriitor, trebuie să scrieți o mulțime de cărți. Pentru a deveni un adevărat antreprenor, trebuie să deschideți mai multe afaceri.

Desigur, există mulți oameni talentați care au creat doar un singur lucru. Mark Zuckerberg este încă un antreprenor, iar Harper Lee este încă un scriitor. Dar oare lumea ar fi mai bună dacă ei ar crea altceva? De ce ar trebui primul proiect să fie ultimul?

Nu este suficient să faci un lucru bun. Faceți mai multe. Nu vă opriți după prima încercare, gândindu-vă că ați lăsat ceva moștenire. Demonstrați lumii și vouă însuți că puteți să o faceți din nou și din nou.

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.