Subconștientul crede în ceea ce spui - #dozadesucces

Subconștientul crede în ceea ce spui

Când am fost diagnosticată cu cancer, am decis să nu mai bârfesc. Spre surprinderea mea, dintr-o dată mi-am dat seama că nu am nimic de spus…

Mi-am dat seama că majoritatea oamenilor pur și simplu nu vor să asculte vestea bună. Le plac cele rele pentru că le dau un motiv să se plângă de viață. Mulți oameni au un arsenal de povești cu un final rău care ne fac să credem că răul triumfă în lume. O vreme a existat un post de radio care emitea doar vești bune. Acesta a dat faliment.

Când am fost diagnosticată cu cancer, am decis să nu mai bârfesc. Spre surprinderea mea, dintr-o dată mi-am dat seama că nu am nimic de spus. Imediat ce mă întâlneam cu o prietenă de a mea începeam imediat să spălăm oasele prietenilor noștri. De-a lungul timpului, am descoperit că există o altă formă de conversație, deși nu mi-a fost ușor să scap de un obicei prost. Apropo, voi nota: dacă transmit bârfe despre alți oameni, atunci și ei probabil fac același lucru. Ce oferi aia primești.

Lucrând cu oamenii din ce în ce mai mult, am început să ascult ceea ce spun ei. Am început să fac distincția între cuvintele individuale, nu doar linia generală de conversație. De obicei, după zece minute de comunicare cu un client nou, aș putea spune exact ce i-a cauzat eșecurile. Și totul pentru că am ascultat ce cuvinte folosește.

Știam ce contribuție au adus la nașterea unor noi probleme și complicarea celor vechi. Dacă acestea ar fi în mare parte cuvinte negative, vă puteți imagina un dialog intern. Trebuie să fie o manifestare a programării negative, sau, folosind termenul meu, „gândire a sărăciei”.

Vreau să-ți ofer un mic exercițiu. Pune un casetofon lângă telefon și de fiecare dată când folosești telefonul, pornește butonul ”Înregistrare”. Când se termină caseta, ascultă despre ce vorbești. Sunt șanse să fii uimit.  După aceea, vei începe să-ți asculți vocea, să-i urmezi intonațiile. Și, desigur, ține evidența cuvintelor pe care le folosești.

Vei începe să tratezi aceasta în mod conștient. Când descoperi că ai repetat ceva de trei ori sau mai multe, scrieți-l. Aceasta este o reflectare a unui fel de instalare. Unele configurații pot fi pozitive și funcționează pentru tine. Dar poate că există și câteva setări negative la care te întorci din nou și din nou.

Din cauza a ceea ce am spus deja, aș vrea să discutăm despre puterea pe care o are subconștientul nostru. Subconștientul nu are nici o părere proprie. Acceptă tot ce spunem și ne creează destinul în conformitate cu credințele noastre. Acesta întotdeauna spune da. Subconștientul nostru ne iubește atât de mult încât ne dă tot ce cerem prin declarațiile noastre.

Cu toate acestea, alegerea este a noastră. Dacă alegem gânduri și idei „sărace”, „nenorocite”, subconștientul decide că aceasta este ceea ce ne dorim. Și până când nu ne schimbăm cuvintele, gândurile și credințele în bine, totul va rămâne la fel. Subconștientul ne va oferi situații adecvate.

Vom face întotdeauna această alegere, pentru că există miliarde de gânduri, și ele sunt în mișcare tot timpul. Subconștientul nostru nu poate face diferența între adevăr și minciună. Nu vrem să ne umilim. Nu vrem să spunem ceva de genul, „cât de bătrână și proastă sunt”. Știm că subconștientul apucă totul din zbor. După un timp ne vom simți exact bătrâne și proaste.

Spune ceva de câteva ori, și o idee nouă va prinde rădăcini în subconștientul tău. Subconștientul nu are simțul umorului. Este foarte important să înțelegem pe deplin această idee.  Nu trebuie să-ți bați joc de tine și să crezi că o să scapi cu asta. Dacă gluma te-a umilit un pic – chiar dacă ai încercat să pari curajos și vesel – subconștientul va lua această umilință în serios.

Nu permit oamenilor la seminariile mele să glumească astfel, umilindu-se pe ei înșiși sau unul pe altul. Demnitatea umană nu ar trebui să fie insultată niciodată, indiferent de naționalitate, sex etc. Nu te amuza de tine și nu face comentarii derogatorii. Nu va aduce nimic bun. Nu-i umili pe alții. Subconștientul nu desenează trăsături între tine și restul oamenilor.

Crede în ceea ce spui despre tine. Data viitoare când vrei să critici pe cineva, întreabă-te ce te-a făcut să simți asta. Vezi în alții doar ceea ce vezi în tine. În loc să critici oamenii, laudă-i, iar într-o lună vei face o schimbare uriașă.

Cuvintele noastre sunt o expresie a atitudinii față de ceva. Observă cum vorbesc oamenii singuri, nefericiți, săraci și bolnavi. Ce cuvinte folosesc? Ce este adevărat pentru ei?  În ce expresii se descriu? Ce spun ei despre munca lor, despre viața lor, despre relațiile lor cu alți oameni? Ce așteaptă de la viață?

Gândește-te la modul lor de auto-exprimare, dar te rog să nu spui nimănui că viața lor curge în funcție de modul în care vorbesc. Nu spune chiar prietenilor și familiei – informațiile nu vor fi luate în considerare. Folosește-le pentru a te conecta cu tine însuți. Practică aceasta constant dacă vrei să-ți îmbunătățești viața.

Prin schimbarea modului de a vorbi un pic, vei atrage alte situații de viață. Să zicem că ești un om bolnav. Crezi că boala este incurabilă și te pregătești de moarte. Crezi că viața e un lucru crud, pentru că totul în ea funcționează împotriva ta. Ce faci în acest caz, ghici?

Tu alegi libertatea. Libertatea de la ideile tale negative despre viață. Începe cu afirmații, spune că ești iubit, vrednic de vindecare, că atragi tot ce ai nevoie pentru a te vindeca la nivel fizic. Ai încredere că dorința de a te îmbunătăți și de a fi sănătos este complet sigură. Mulți oameni se simt în siguranță numai atunci când sunt bolnavi.

Tind să fie oameni care nu pot spune ” nu.” Singura posibilitate de respingere se reduce la următoarea frază: „Sunt prea bolnav (bolnavă) pentru a face acest lucru.” Aceasta e scuza perfectă. Îmi amintesc de una dintre participantele la seminarul meu care a suferit trei operații oncologice. Nu putea spune ”nu” nimănui.

Tatăl ei era medic, iar ea-o fiică mică a tatălui său, care a îndeplinit toate cererile și dorințele sale. Nu a îndrăznit să spună nu. Trebuia să fie de acord cu toate solicitările care i-au fost făcute. I-a luat patru zile să-i smulgă un „nu!” din piept. Când a realizat asta, a fost șocată. „Nu! Nu! Nu!”După ce a simțit gustul acestui cuvânt, l-a iubit.

Am descoperit că multe femei cu cancer pulmonar nu pot spune nu. Le place pe oricine, dar nu pe ele însele. Le-aș încuraja pe aceste femei să învețe să spună, „Nu, nu vreau să fac asta!” Două sau trei luni de continuu „nu!” la toate cerințele și sugestiile pot revigora o persoană la viață.  Principalul lucru este ca să învețe să se protejeze cu cuvinte precum: „asta vreau . Nu, asta nu este ceea ce ți-ar plăcea.”

Când am dat consultații private, clienții mei se certau adesea cu mine despre oportunitățile lor. Au tot încercat să-și justifice incapacitatea de a face față problemelor acumulate. Dacă credem că ne-am împotmolit intenționat și acceptăm acest lucru ca un fapt, atunci așa se întâmplă. Intrăm într-un impas datorită faptului că atitudinile noastre negative devin realitate. Așa că haideți să începem să ne concentrăm asupra puterii noastre interioare.

Mulți îmi spun că înregistrările mele le-au salvat viața. Vreau să înțelegi că nici o carte, nici o casetă nu te pot salva. O mică bucată de film într-o cutie de plastic nu va salva viața umană.  Numai modul în care gestionezi informațiile pe care le primești pot face o diferență pentru tine.

Pot să îți ofer o mulțime de idei, dar numai reacția ta la ele contează. Îți sugerez să asculți cursul de magnetofon timp de o lună sau două doar pentru ca gândurile mele să devină obișnuite pentru tine. Nu sunt un vindecător sau un salvator. Singura persoană care poate face o diferență în viața ta ești tu.

Deci, ce altceva ai vrea să auzi de la mine? Știu că spun asta de nenumărate ori, dar nu mi-e teamă să mă repet: să te iubești pe tine însuți este cel mai important lucru pe care îl poți face. Pentru că, iubindu-te pe tine însuți, nu poți jigni pe nimeni – nici pe tine, nici pe altcineva.

Nu mă jignesc, nu te jignesc-de unde ar putea să apară războiul? Cu cât mai mulți oameni găsesc pacea interioară, cu atât mai bine vor trăi pe planetă. Să începem călătoria noastră spre conștientizare ascultând ceea ce ne spunem nouă înșine și altora. Apoi vom putea începe schimbările care ne vor ajuta să ne vindecăm pe noi înșine și pe planetă în ansamblu.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.