Subconștientul nu te minte: cum înțelegi că ceva nu este în regulă

Această metodă se numește „Metoda asociațiilor libere” și are scopul de a scoate acea informație din subconștientul tău, pe care conștient nu poți să o înțelegi.

Se pare că totul este bine, însă ceva nu este ok. Nu poți înțelege ce anume nu este ok. Iar între timp, neînțelegerea și incertitudinea îți consumă o groază de timp și energie. Cred că a venit timpul că înțelegem ce te face să te oprești și să schimbi această situație în favoarea ta.

Ce te nemulțumește?

Pentru început, trebuie să înțelegi în ce domeniu ai nevoie de claritate. De exemplu, nu poți înțelege de ce nu îți place una sau altă persoană, de ce nu are succes proiectul, nu poți nicidecum să înveți sau să faci sport. Printr-un cuvânt trebuie să identifici problema/sarcina

Acestea poate fi: sport, căsătorie, proiect noi, engleza, sănătatea, Mihai (dacă este legat de o persoană anume).

16 asociații

Acum într-o coloană scrie 16 asocieri cu acestă problemă/sarcină/persoană. Utilizează toate cuvintele: pozitive și negative. Important este ca acestea să fie asociațiile tale personale. Acestea pot fi cuvinte stranii, însă ele trebuie să iasă din interiorul tău. Ceea ce simți tu exact atunci când auzi despre problemă/sarcină/persoană. Cuvintele nu trebuie să se repete.

Lista obținută o împărțim în perechi (1 cu 2, 3 și 4, 5 cu 6 ș.a.m.d) și acum la fiecare pereche identifică alte cuvinte asociative. ATENȚIE! Acestea trebuie să fie cuvinte care să nu aibă nicio legătură cu sarcina. Altfel spus, dacă la început ai scris 16 asociații cu sportul, acum nici nu trebuie să te gândești la el. Pur și simplu scrie asocieri care îți apar în cap.

După ce ai obținut alte 8 cuvinte noi, împarte-le în perechi și iarăși pregătește 4 asociații, apoi – 2 și, într-un final, una singură!

Ce înseamnă cuvântul pricipal?

Ultimul cuvânt semnifică de fapt ATITUDINEA TA față de problemă/sarcină/persoană.

Analizează această asociație din toate punctele de vedere, de ce anume așa? Care este cauza acestui rezultat?

Dacă asocierea este una pozitivă, inspiră-te, mergi înainte utilizând această informație. Însă dacă dacă ai o asociere negativă, gândește-te cum să acționezi pentru ca acest minus să se transforme în plus? Ce trebuie să faci/accepți pentru un nou rezultat? Încearcă să schimbi asocierile negative cu cele pozitive.

Ce înseamnă celelalte perechi de cuvinte?

  • Primele 16 cuvinte au reieșit conștient, din experiența ta, convingeri, circumstanțe, reguli și toate evenimentele din viața ta.
  • Celelalte 8 cuvinte – mai profunde. Acestea sunt gândurile tale din subconștient.
  • Următoarele 4 cuvinte – sunt răspunsurile tale emoționale. Poți să înțelegi ce emoții îți trezesc anumite cuvinte situații sau persoane. Și să începi să muncești pentru a îmbunătăți/schimba rezultatul.
  • Ultimele 2 cuvinte și rezultatul se numesc Triunghiul Soluției. Acesta este atitudinea ta în același timp soluția. Analizează-le, din toate punctele de vedere. Înțelege că tu deja știi cum să rezolvi această problemă. Pentru că subconștientul tău ți-a dat deja o soluție bună pentru problema ta.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.