Tehnici care te vor ajuta să-ți eliberezi mintea de gânduri negative

Gândirea negativă este în stare să ne distrugă orice relație și să ne otrăvească viața. Să scapi de ea – este o sarcină aproape vitală pentru fiecare care își dorește să trăiască fericit și să obțină ceea ce își dorește.

Ce este gândirea negativă și ce riscuri presupune

Gândirea noastră este un instrument puternic capabil să ne schimbe viața radical în timp scurt. Gândurile negative întotdeauna aduc în conștientul nostru cele mai sumbre scenarii, obligându-ne să ne „pregătim pentru ce este mai rău” și să ne facă să ne fie frică de fericire.

«Ceea ce gândești, aceea primești.». Este o frază renumită care descrie cel mai bine riscurile aduse de gândurile negative. O persoană care se gândește doar la greutăți, doar asta și va primi.

Ești sigur că noua ta relație se va încheia prost de tot? Cel mai probabil, despărțire este inevitabilă. Fiind supărat spui că promovarea în funcție, pentru care ai muncit atât de mult, va fi destinată altui coleg? Cu siguranță așa se va întâmpla. Cu durere în inimă împrumuți cuiva bani, gândindu-te de la început că nu îi vei primi înapoi? Își garantez că nu vei obține acești bani înapoi atât de ușor.

Conștientul nostru percepe gândurile negative ca pe o sarcină impusă și astfel ne schimbă realitatea după „solicitările” minții. Iar asta înseamnă că învățând să creăm un peisaj pozitiv, vom obține ceea ce ne dorim.

Cum să lupți cu negativismul?

Să scapi de aceste tablouri negre care se pictează în capul nostru este foarte ușor: important este să respecți câteva reguli și să pun în practică tehnicile care vor restarta gândirea pozitivă:

1. ALUNGĂ PĂSĂRILE. Imaginează-ți că gândurile tale sunt niște păsări, care s-au așezat pe copacul conștientului tău. În momentul în care înțelegi că nu ești capabil să mai faci față, alungă în gând aceste păsări și fă-le să dispară.

Cu timpul, acest lucru îți va reuși mai ușor să scapi de toate gândurile negative. Atunci când le vei putea identifica clar în conștientul tău, atunci nu vei mai avea nicio problemă.

2. TAIE LEGĂTURA CU TRECUTUL. Această tehnică te va ajuta să trăiești „aici și acum”, ignorând toate gândurile murdare, fricile și amintirile. Trebuie să practici această meditație în fiecare zi, imediat ce deschizi ochii.

Relaxează-te, imaginează-ți un peisaj exotic, un loc liniștit. Privește-te pe tine acum și analizează gândurile care vin din trecut. Rupe această legătură rostind această frază: „Rup orice legătură și amintire din trecut”.

Simte libertatea în interiorul tău. Rostește următoarele cuvinte: „Trăiesc aici, acum, astăzi. Trecutul nu mai are nicio influență asupra mea pentru că a trecut. Viitorul nu mai are influență asupra mea pentru că încă nu a ajuns. Sunt eu, aici și acum”.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.