Timpul petrecut cu sine – cel mai de preț cadou pe care ți-l poți oferi

Suntem cu toții conștienți că trăim într-o lume plină de provocări și agitație. Suntem într-o veșnică mișcare, indiferent că este vorba despre muncă, familie sau diverse activități. Din cauza acestei curse permanente, rareori mai facem rost de timp pentru noi înșine și cu părere de rău, această nouă obișnuință (care mai degrabă poate fi considerat un viciu al epocii noastre), de a ne lăsa pe noi la capătul listei, ne creează deservicii mari pe termen lung. Fie că le recunoaștem noi sau nu, ele își vor face simțită prezența în mod obligatoriu.

Specialiștii avertizează că e neapărată nevoie de mai mult timp personal de-a lungul vieții, dacă dorim să ne păstrăm sănătatea mentală, emoțională și fizică. Avem nevoie de timp pentru noi, chiar dacă asta, temporar, ne îndepărtează de familie și prieteni. Sigur, e firesc să ne dorim să ne petrecem timpul liber alături de cei dragi, dar, pentru a ne reîncărca bateriile, uneori avem nevoie și de timp doar pentru noi.

Ce înseamnă de fapt să-ți faci timp pentru sine?

În primul rând înseamnă să faci ceea ce îți aduce maximă satisfacție și relaxare în organismul tău și mai ales…te încarcă cu energie. Căci ca să ai de unde consuma, trebuie să știi foarte bine de unde și cum te încarci. Timpul tău e ca o licoare, ca un amestec de tincturi naturale la care vrei și trebuie să apelezi pentru a reveni la sine, pentru a-ți bucura propria ființă. Dacă omiți această convingere e de-a dreptul o iluzie să crezi că vei fi un om sănătos. Ca să dai, trebuie să ai de unde da. Reîncărcarea, cu mici plăceri, a propriei baterii, este un cadou pe care nu-l poate substitui nimeni și nimic.

Cum poți să „furi” puțin timp și pentru sine?

Schimbă un lucru referitor la viteza cu care gândești și te deplasezi.  Încetinește ritmul acum! Este un exercițiu foarte bun pentru că îți reamintește să apelezi la sentimentul profund de apreciere și uimire din interiorul tău. Sparge, pentru câteva minute, rutina! Ieși de pe traseu. Alintă-te cu muzică bună. Când ai în față lista ta de sarcini, elimină lucrurile care nu sunt deloc urgente, pe care știi că nu le vei face niciodată. Nu umple golurile obținute cu noi sarcini. Nu azi! Pentru că tocmai ai creat niște timp liber pentru sine!

Nu uita, în viață, viteza nu e totul! Creează liste de sarcini realiste, palpabile, astfel vei avea sentimentul că deții controlul asupra situației. Același lucru te va face să te alegi cu tot ceea ce-ți propui să realizezi. Or, timpul pe care ți-l dăruiești ca să te simți bine este un stimulator al succesului. Observă și o să te convingi că oamenii care își fac timp pentru ei emană multă vitalitate, poftă de viață, sănătate și o energie plăcută. Prin asta, ei devin o sursă vie de inspirație pentru cei din jur, iar munca lor o adevărată contribuție pentru nevoile celorlalți.

Nu uita: TIMPUL este cea mai valoroasă resursă de care poți dispune. Utilizează-l cum poți mai bine, bucurându-te oricând de modul în care treci prin viață!

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.