Top 3 cele mai populare job-uri pentru tineri

echipa tineri
Piața muncii este într-o continuă schimbare. Generația tânără, numită „millenials” se dovedește a fi o provocare pentru angajatori, întrucât această generație are așteptări complet diferite de la angajator, față de generațiile anterioare.
Chiar și așa, există domenii unde specialiștii nu sunt suficienți, cu toate că facultățile furnizează anual zeci, chiar mii de specialiști. Iată podiumul celor mai populare job-uri pentru tineri.

Specialist IT

Domeniul IT a fost de mult desemnat drept unul dintre cele mai „fierbinți” domenii de activitate. Studenți sunt mulți, însă și oportunitățile sunt pe măsură. Multe companii specializate în domeniul IT caută constant specialiști, chiar absolvenți de pe băncile facultății.

Consultant SEO

Consultanța SEO este cheia succesului pentru fiecare afacere online. Aflându-se într-o conexiune directă cu domeniul IT, consultanța SEO asigură o bună indexare a website-urilor, fiind un suport important în optimizarea conținutului, promovarea online a site-ului, creșterea traficului, mărind astfel considerabil șansele ca produsele prezentate pe site să fie cumpărate de către utilizatori.

Inginer

Ingineria pare a fi meseria care nu va dispărea niciodată. Apreciată foarte mult în trecut, „Politehnica” este și acum una dintre primele alegeri ale tinerilor care își doresc să urmeze o carieră în inginerie. De la ingineri IT, până la cei specializați în construcții, specialiștii în domeniu sunt foarte prețuiți, pentru că absolvirea unei facultăți de profil necesită multă muncă și capacități intelectuale deosebite.

În afara faptului că toate aceste trei meserii sunt foarte bine plătite încă de la începutul carierei, acestea aparțin unor domenii foarte dinamice. Constant, apar noi schimbări în algoritmele motoarelor de căutare, noi metode de promovare și noi modalități sustenabile și durabile ale construcțiilor și infrastructurii. Aceste domenii corespund cerințelor societății, fiind actuale și foarte interesante.

Deși mulți specialiști cataloghează generația „millenials” drept leneșă sau că se plictisește mult prea rapid, această generație este mult mai rapidă decât cele anterioare: învață mai repede (având acces la informații mult mai rapid) și își dorește să crească ierarhic la fel de repede. Domeniile precum IT, marketing sau inginerie le oferă tinerilor posibilitățile și provocările de care aceștia au nevoie.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.