Trăiește în prezent, dar lucrează pentru viitor: sfatul lui Guy Kawasaki pentru tinerii de 22 de ani - #dozadesucces

Trăiește în prezent, dar lucrează pentru viitor: sfatul lui Guy Kawasaki pentru tinerii de 22 de ani

„Lucrurile corecte rămân corecte și lucrurile greșite sunt greșite. Întotdeauna va fi așa.”

„La momentul acestei scrieri, aveam deja 60 de ani. Și vreau să dau câteva sfaturi de viață, care se bazează pe experiența mea personală, care o depășește pe a ta cu 38 de ani.  Nu mă aștept să crezi tot ce spun. Pentru că, când aveam 22 de ani, nu ascultam vreun bătrân. Dar poate că poți obține ceva util din toate acestea. ”- Guy Kawasaki

Provoacă ceea ce știi și nu-ți fie frică să înveți lucruri noi

Luând cunoscutul de la sine și rezistând la necunoscut este o greșeală. Fă exact opusul: nu-ți fie frică să sfidezi tot ce știi și să înveți lucruri noi. E timpul să începem dezvoltarea și să ne asumăm riscuri. La această vârstă încă mai ai posibilitatea de a reduce pierderile și de a descoperi mai multe beneficii. Lucruri grozave se întâmplă numai persoanelor care pun la îndoială statusul quo.

Fii scurt

Spre deosebire de școală, există puține minime la locul de muncă. De-a lungul carierei mele, pot număra pe degete cazurile în care e-mailul, prezentarea sau raportul meu au fost prea scurte. Volumul ideal este esența completă atunci când mai mult înseamnă mai puțin. Principiul „șocului și temerii” nu funcționează în afaceri sau în război. Mărimea optimă pentru un e-mail este de cinci propoziții; pentru prezentare – zece diapozitive, întinse pe 20 de minute; pentru raport – o pagină.

Spune povești, creează demonstrații și folosește fotografii

Carisma unei persoane stă în capacitatea sa de a spune povești uimitoare. Unii folosesc demonstrații și fotografii pentru a-i putea convinge pe oameni de punctul lor de vedere sau pentru a-i influența cumva. Ei pictează un tablou complet în mintea celorlalți. Nu contează ce este: social media, e-mail, prezentări personale, apeluri telefonice sau conferințe video. A existat un singur Steve Jobs în lume, dar dacă vrei să fii următorul Steve Jobs, învață să comunici cu povești interesante, demonstrații și imagini.

Nu te lăsa prins de prima ta muncă.

De-a lungul vieții, este posibil să schimbi mai multe locuri de muncă și în diferite industrii. Și primul tău loc de muncă nu va fi ultimul. Firește, ar fi perfect să intri imediat într-o companie ca Google și să ai un punct de sprijin acolo, dar șansele sunt mici. Principala greșeală pe care mulți tineri o fac este să se stabilească la primul loc de muncă care nu oferă nici o experiență și satisfacție. Și dacă nu poți învăța ceva acolo, atunci aceasta este și vina ta. Încearcă să muncești din greu și nu te mai gândi să-ți găsești slujba perfectă, mai ales dacă e prima. Totul va veni în viitor.

Trăiește în prezent, dar lucrează pentru viitor

Odată ce începi să lucrezi, nimănui nu-i va păsa la ce școală ai fost, ce note ai avut, dacă ai fost căpitanul echipei locale de fotbal sau la câte olimpiade ai luat parte. Și cu atât mai mult, nu contează cine sunt părinții tăi. Trebuie să obții rezultatul acum, deci trebuie să lucrezi din greu fără să te uiți înapoi în trecut. Acesta este singurul mod în care conducerea superioară te va observa.

Expune-ți șeful într-o lumină bună

Sarcina principală a fiecărui angajat este să îndeplinească ordinele superiorilor și să se asigure că sunt mulțumiți. Dacă încerci să-l dezavantajezi pe șef de dragul avansării în carieră, atunci acest plan este sortit eșecului. Riști să-ți pierzi vechea slujbă, să te faci de râs și să pierzi loialitatea conducerii. Dacă vrei să reușești, atunci și șeful tău trebuie s-o facă.

Continuă să înveți

Învățarea este un proces, nu un eveniment unic, așa că nu te opri niciodată. Mai ales după absolvirea școlii, devine mai ușor să obții cunoștințele cu adevărat necesare. Poți alege pentru tine ceea ce este relevant pentru tine în realitatea actuală. Prin urmare, educația reală începe numai după absolvirea școlii și a universității.

Nu te căsători prea devreme

M-am căsătorit când aveam 32 de ani. Aceasta este vârsta potrivită pentru a începe construirea unei familii. Există riscul ca, înainte de aceasta, să nu te cunoști în mod adecvat și să nu-ți înțelegi necesitățile. Mai mult, s-ar putea să nu înțelegi cu ce persoană te căsătorești. Din păcate, prea mulți oameni se căsătoresc devreme.

Ține minte regulile. 

Când erai încă prea tânăr, ai fost învățat să nu minți, să nu înșeli și să nu furi. Odată ce începi să lucrezi, limitele și categoriile a ceea ce este permis devin neclare. Și cu cât mergi mai departe, cu atât începi mai des să privești lucrurile pe o scară de la absolut la relativ. Nu este corect. Lucrurile corecte rămân corecte, iar lucrurile greșite rămân greșite. Așa va fi întotdeauna.

Bucură-te de petrecerea timpului cu familia și prietenii în timp ce aceștia sunt încă prin preajmă

Banii, puterea și faima nu te vor ajuta să-ți păstrezi familia și prietenii dacă nu îi prețuiești. Nimic nu-i poate înlocui. Desigur, la o vârstă fragedă, se pare că ai totul pentru a menține situația și pentru a corecta ireparabilul. Este firesc să te simți nemuritor în plină înflorire. Dar chiar dacă este așa, atunci gândește-te că ceilalți nu pot avea o astfel de putere.

Și încă ceva. Când eram copii, am perceput cuvintele părinților noștri ca o regulă. Școala și Universitatea au crezut că întotdeauna greșesc. Și numai cu timpul înțelegeau că părinții aveau dreptate. O să fii și tu părinte cândva. Amintește-ți acest lucru și folosește-l pentru a forma în mod corespunzător noua generație tânără.

Guy Kawasaki este un agent de marketing iconic și o figură cheie în echipa de marketing Apple din anii 1980.  A lucrat ca agent de vânzări într-un magazin de bijuterii până când Mike Boych, un director de publicitate pentru proiectul Macintosh, l-a invitat pe Guy să se alăture Apple în 1983. După cum a spus mai târziu Kawasaki, „cunoașterea cu Macintosh a fost al doilea moment fascinant din viața mea (primul este întâlnirea cu soția mea). Voalul mi-a căzut de pe ochi, norii s-au despărțit și am auzit cântecul îngerilor. Kawasaki este renumit pentru că a adus conceptul de „evanghelizare” în afaceri de înaltă tehnologie, concentrându-se pe crearea unui strat de susținători înfocați ai mărcii Apple. Mai târziu a lucrat cu multe mărci cunoscute. De asemenea, este autorul a 10 cărți, în special „Regulile Kawasaki”, „Produs revoluționar” și „Start up”.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.