Transformă-ți visul în realitate! Cum să trăiești bogat

Am observat în ultimul timp o cursă nebună de a arăta că trăiești în lux. Au apărut tot felul de „experți” în domeniu care îți promit câștiguri de milioane, tinerii citesc orice forum pe această temă pentru a arunca praf în ochi, iar fetele vânează reducerile la brandurile de top. Dar te-ai întrebat cumva de ce să arăți scump, când poți să trăiești în lux? Până la urmă, obiceiurile nu costă nimic și nu ne formează doar viitorul, dar și impresia că suntem superiori altor persoane.

Odată cu trecerea timpului, am făcut o analiză prin care să înțeleg prin ce se diferențiază oamenii bogați de cei săraci. Într-un final am înțeles că totul depinde de atitudinea pe care o ai față de tine. Bogații și săracii nu se deosebesc prea mult. Ei au aceleași trăsături, obiceiuri, etc. Din această cauză am făcut o listă a „obiceiurilor” proaste de care trebuie să te ții cât mai departe pentru a nu sărăci și mai mult și pentru a-ți schimba viața. Vreau să spun că nu este vorba doar despre vicii ce țin de veniturile financiare, ci și de atitudinea față de viață la general.

Lista obiceiurilor comune ale oamenilor bogați și săraci:

1. Dezordine

Acolo unde este sărăcie este întotdeauna dezordine. Praf, haine murdare și rupte, oglinzi murdare, fleacuri aruncate peste tot, ogradă plină cu gunoaie. Curățenia și renovarea acestor spații și lucruri nu necesită bani – ia o cârpă și apă și hai la muncă! ÎNSĂ oamenii săraci tind să nu observe această murdărie. Anume aici este hotarul între sărăcia inteligentă și sărăcia lucie. Apartamentele simple, dar curate ale profesorilor niciodată nu mi-au trezit un sentiment de sărăcie.

Obiceiul care îți va aduce bogăția la ușă – ai văzut că este murdar – spală, curăță, șterge. Nu trăi în această mizerie, nu o fă o parte a vieții tale și nu o ignora, ci ia o cârpă și șterge. Sau angajează pe cineva să facă acest lucru în locul tău.

2. Vicii

Oamenii cu o gândire „săracă” sunt „setați” să se autodistrugă. Adică să bea, să mănânce, să fumeze, să doarmă până la amiază, să vorbească vulgar, să privească televizorul, etc.

În cazul oamenilor cu o gândire „bogată” sunt „setați” să se dezvolte: să citească, să facă sport, să comunice cu oameni inteligenți. Altfel spus, să facă tot ce este posibil pentru a nu-și pierde vremea în zadar.

3. Pierderea timpului

Sărăcia cronică întotdeauna îi va împinge pe oamenii săraci să se odihnească, acolo unde sufletul și corpul degradează. Iar aici se formează un cerc vicios: nu au activități noi și impresii – nu au capacități să se dezvolte și să ajungă la o nouă etapă în viață. Am fost întotdeauna șocat de cât de diferit petrec oameni timpul liber. Biletele la teatru sunt foarte ieftine, pentru a ajunge într-un parc frumos, trebuie să plătești doar pentru biletul de transport ș de intrare, însă majoritatea oamenilor preferă să privească seriale, să viziteze baruri și cluburi.

Pentru mine, semnul bogăției nu este vizibil doar la exterior, ci și la interior – o minte inteligentă cu care vrei să comunici mai mult și care te motivează să vrei să descoperi mai multe.

4. Vocabular extrem de sărac

Aici mă refer în special la ton, incapacitatea de a te exprima clar, cuvinte-parazite și incapacitatea de a vorbi fără să utilizezi cuvinte vulgare.

Vorbirea este un instrument cu care putem să impresionăm un om. Pentru că după câteva minute de discuție devine totul clar – înțelegi ce fel de om ai în fața ta, ce educație are și totodată afli dacă mai dorești să comunici cu el sau nu. Vorbirea ne este influențată de cercuri de prieteni, cărțile pe care le citim, domeniul în care activăm. Respectiv, fiind săraci, acești trei factori trebuie de reevaluat pentru a reuși.

5. Vulgaritate

Sâni goi, râs până la urechi și zgomotos, fumat intensiv – toate acestea sunt determinative ale sectoarelor sărace din toate țările lumii. Femeile bogate sunt capabile să uimească oamenii. De exemplu, poate impresiona prin eleganța sa. Din păcate însă, majoritatea femeilor care sunt acum bogate provin din asemenea regiuni și se grăbesc să renunțe la obiceiurile lor pentru a-și crea o nouă imagine. Eu cred că fiecare dintre noi are spre ce tinde, ca să devină cu adevărat o personalitate.

6. Goana după haine la reduceri și economii din contul sănătății

Încă o caracteristică a oamenilor săraci, după cum am observat, este dorința de a economisi în toate domeniile, chiar cu riscul de a-și distruge sănătatea și mintea. Și culmea – chiar și atunci când nu este nevoie de aceste economii financiare. Salam expirat, scaune stricate care trebuiau aruncate de mai mult timp – toate acestea se găsesc în casa unui om. Pentru că asta este ECONOMIE. Faptul că produsele cu termenul de valabilitate expirat pot duce la faptul că va trebui să plătească dublu sau poate triplu pentru a-și reface sănătatea nu îi mai interesează pe oameni.

Mintea „bogată”, din contra, ea tinde să gândească pentru viitor. Economisind bănuți nu este întotdeauna logic și mai mult demoralizează decât să aducă foloase.

7. Trăiesc viața astăzi fără planuri de viitor

Trăind astăzi, într-o casă în care ai frigider și fără să te gândești la viitor – cred că este cel mai „sărac” obicei dintre toate cele existente.

Perseverența, dorințele și planurile pentru viață – este biletul tău care îți asigură bunăstare și prosperitate, dar pentru care trebuie să plătești cu lenea și zona ta de confort. Și cum am menționat în articolele anterioare – zona de confort nu doar că ne taie din dezvoltare, dar și ne determină să facem pași înapoi. Din acest motiv, oamenii săraci investesc banii în lucruri de lux, cum ar fi telefoanele, iar cei bogați – în experiență și impresii.

Alegerea trebuie să o faci tu.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.