Trebuie să fii fericit în liniște

Cu cât oamenii știu mai puțin despre viața ta personală, cu atât aceasta este mai frumoasă.

Ai întâlnit astfel de situații: tocmai ai spus cuiva despre planurile tale, cum totul a mers prost? Și norocul s-a întors cu spatele? Și ce să faci acum? În ce momente specifice ar trebui „să-ți ții gura închisă”?

De ce este tăcerea de aur? Nu vorbi despre planurile tale!

Cu toții am auzit adesea o varietate de zicale pe această temă – cu cât alții știu mai puțin, cu atât treburile noastre merg mai bine. La urma urmei, fiecare dintre noi s-a confruntat cu astfel de situații: tocmai a povestit cuiva despre planurile sale, cum a mers totul pe dos. Este cu adevărat necesar să taci mereu despre ceea ce vrei să realizezi? Psihologia, istoria, subconștientul uman ne spun fără echivoc: da, trebuie! De ce și ce alte reguli ale unei vieți fericite și de succes ar trebui respectate?

1. Nu judeca

Chiar dacă vrei să povestești în detalii ceva interesant care ți-a devenit cunoscut, abține-te. Ești indignat de acțiunea altcuiva? Nu vorbi despre asta cu judecată. Da, cineva a vorbit grosolan cu mama sa, cineva și-a înșelat soțul, cineva a jignit un câine fără adăpost – lasă răul să rămână cu această persoană, nu-l duce mai departe în lume, mai ales în lumea ta.

2. Nu învăța cum se trăiește

Chiar dacă imaginea ta este perfectă, mănânci doar cereale încolțite, dimineața faci yoga, iar seara antrenezi abdomenul – nimeni nu are nevoie de asta. Nu trebuie să îi înveți pe toți să nu mănânce carne, să renunțe la dulciuri și să-și iubească aproapele. Oameni care trăiesc conștient, nu pierd niciodată timpul cu asta, nu se ceartă, nu dovedesc nimic nimănui. Ei nu au nevoie de asta.

3. Fă caritate în tăcere

Dacă ajuți copiii bolnavi sau câinii vagabonzi, este minunat. Ai transferat o bătrână peste drum – încă un plus în karma ta. Până când ai început să spui tuturor despre asta. Transfer bani în acest fond și hrănesc un pisoi abandonat – aceasta nu este o caritate, doar te admiri pe tine însuți.

4. Nu spune nimănui despre planurile tale

Pe măsură ce stai și visezi, îți construiești viitorul vizualizându-l, apelând la univers pentru ajutor. Dacă începi să le spui tuturor despre asta, distrugi energia atracției. Este mai ușor să atingi obiectivul la care visezi în secret, nu trebuie să vorbești despre el, mai ales cu cei care nu te pot ajuta.

5. Nu te lauda cu bani

Banii sunt visul multora, trebuie să fii fericit, să le mulțumești pentru apariția lor, dar să-ți păstrezi calmul. Lăudându-te cu banii vorbește despre lipsa dorinței de a-i accepta în mod conștient, lipsa dorinței de a crede în sine ceea ce înseamnă că este puțin probabil să se repete. Trebuie să iei banii de la sine, ca o situație obișnuită normală.

6. Nu striga despre o faptă eroică

Dacă ai făcut o faptă bună, taci. Nu te aștepta la laudă pentru salvarea unui pisoi dintr-o gaură sau pentru că ai ajutat un copil pierdut să-și găsească mama. Mai ales dacă aceasta a fost acum șase luni. Nu te mai lăuda pentru un act uman obișnuit. Va trebui să alegi curajul tăcut și mila sau mândria zgomotoasă și admirația de sine.

7. Nu vorbi despre familie

Soțul bea? Părinții tăi te-au înșelat? Nepoții sunt nerecunoscători? Oricât ai dori să scoți lenjeria murdară în public, nu o face. Împreună cu poveștile despre acțiuni negative va fi nevoie de mult efort și energie. Dacă situația este opusă și vă țineți de mână, după 20 de ani de căsătorie, copiii sunt ideali, sunt ascultători și învață pe note bune – este, de asemenea, mai bine să păstrezi tăcerea. Bucură-te în tăcere! În caz contrar, arăți că ești surprins de acest lucru, ceea ce înseamnă că nu ești pregătit să accepți. Ceea ce înseamnă că se va termina în curând.

În orice situație incomprehensibilă, este mai bine să rămâi tăcut. Astfel nu vei putea da greș.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.