Trebuie un bărbat să câștige mai mult decât o femeie? - #dozadesucces

Trebuie un bărbat să câștige mai mult decât o femeie?

Istoria de 100 de ani a emancipării, capitalismul progresiv, neoliberalismul și neo-feminismul nu au reușit să rezolve problema fundamentală a inter-genului: ar trebui un bărbat să câștige mai mult decât o femeie?

Astăzi, acest subiect este discutat cu mai multă ardoare decât înainte. Poate pentru că era modernă cu valorile sale de piață a transformat o persoană într-o marfă, iar prețul acestui produs este singurul criteriu de calitate fiabilă. Pe de altă parte, faptul că această problemă este îngrijorătoare pentru mulți oameni indică faptul că au apărut unele îndoieli în acest sens. Dacă, mai devreme, arhetipul domiciliat, „un bărbat este un vânător, o femeie este protectoarea casei” a dominat societatea și, prin urmare, diferența în grosimea portofelului dintre reprezentanții diferitelor sexe nu a provocat pe nimeni să pună la îndoială, acum această aliniere s-a aplecat sub atacul liberalismului progresist. Diminuat, dar nu complet dispărut. Pe lângă acestea, dacă nu ținem seama de tendința istorică de a plăti mai mult bărbaților, există o serie de premise obiective care reduc veniturile femeilor. De exemplu, necesitatea de a lua concediu de maternitate sau de a petrece mai mult timp cu copiii.

Dacă un bărbat ar trebui sau nu ar trebui să câștige mai mult decât o femeie – este o chestiune subiectivă care nu stabilește canoanele erei, ci mai degrabă le descrie. Ei bine, merită să ne îndoim că, în Statele Unite și în Arabia Saudită, oamenii vor răspunde diferit. Și tocmai pentru că acest răspuns depinde atât de condițiile socio-culturale ale regiunii în care trăiește persoana, cât și de opiniile și obiectivele sale personale. Și dacă opinia publică indică stadiul progresului, atunci situația actuală a fiecărei țări separat este corectă, pe măsură ce se dezvoltă în mod firesc.

În general, tocmai naturalitatea acestei probleme a cimentat acest stereotip în mințile oamenilor, săpând-ul adânc în inconștient. În ciuda încercărilor tectonice de a democratiza dreptul femeilor la un venit egal cu cel al bărbaților, ele sunt neputincioase în fața unui algoritm evolutiv cu o istorie milenară. Acest lucru este confirmat de un studiu din 2018 realizat de revista științifică Evolution and Human Behavior. Potrivit lui, un bărbat pe scară de atractivitate se mută cu două puncte mai mare dacă venitul său crește de zece ori. Mai mult decât atât, pentru o femeie, un astfel de efect se realizează numai dacă veniturile ei cresc de 10.000 de ori. Adică, dacă totuși statutul financiar al unei femei îi afectează atractivitatea, atunci numai cu venituri foarte mari.

Conform Evolution and Human Behavior, abordările în alegerea unui partener se datorează în primul rând instinctelor părinților. Dacă bărbații se gândesc subconștient la urmaşi sănătoşi și numeroși și, prin urmare, aleg un partener pe baza atractivității lor și a tinereții, femeile sunt mai sensibile la resursele financiare, deoarece le consideră o investiție în sine și în copiii lor.

Deoarece atractivitatea unei persoane este estimată la nivelul reflexelor, statisticile colectate cu doi ani mai devreme de compania americană RetailMeNot, care arată că pentru 42% dintre femei câștigurile unui bărbat sunt mai importante decât aspectul său, iar pentru 20%  – decât inteligența. În general, dorința de a avea un partener care câștigă mai mult, au avut-o 53% dintre femeile chestionate.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.