Trucuri cum să faci față comunicării cu o persoană antipatică

hat-591973_1280

În lumea ideală, fiecare persoană cu care comunici va fi atentă, grijulie, politicoasă, săritoare la nevoie și altele. Acești oameni înțeleg glumele fără să se supere. Dar din păcate noi nu trăim într-o lume ideală. Cei mai mulți dintre noi, întâlnesc zilnic persoane care trezesc emoții negative. Uneori înțelegem din ce cauză se întâmplă asta, alteori nu prea. De asta nu putem scăpa, iar noi suntem nevoiți să lucrăm și să comunicăm cu acești oameni neplăcuți. #Dozadesucees ți-a pregătit șapte sfaturi care te vor ajuta să rămâi calm în comunicarea cu oamenii care nu-ți sunt pe plac.

 1. Începe de la tine
  Atunci când comunici cu o persoană care îți este antipatică, ține minte – tu poți să-l schimbi, dar tu nu îți vei schimba atitudinea față de el. Ține-ți emoțiile în frâu. Acest om nu merită nervii tăi pierduți.
 2. Rămâi întotdeauna neutru
  Într-o situație de conflict nu încerca să demonstrezi cine are dreptate. Permite fiecăruia să-și exprime părerea asupra subiectului și să-și salveze nervii.

  3. «
  Ce ar fi, dacă…
  Acestă întrebare îți va permite să vezi comunicarea cu această persoană din altă perspectivă. Tu cataloghezi relația cu această persoană ca fiind una negativă, dar chiar și în această situație pot exista părți pozitive. Încearcă să găsești în acea persoană părțile pozitive și să le memorezi.  „Dar poate el mi-a dorit binele?” – te întrebi. De foarte multe ori, oamenii nu observă faptele bune. Iar atunci când cineva greșește, imediat observăm. Înceacă să-l încurajezi, atunci când într-adevăr merită. Iar odată cu trecerea timpului, vei simți aceeași încurajare și tu. Peste un anumit timp, vei mai înceta să-l consideri antipatic.
 1. Lărgește-ți mediul
  Mergi să lucrezi în altă cameră, așează-te în alt loc la masa de ședințe, comunică cu alți oameni – este o metodă efectivă. Atunci când răspunzi, comunicarea continuă. Chiar dacă vei spune că ești ocupat și nu ai timp să discuți, atunci persoanei antipatice care dorește să vorbească cu tine, nu îi va rămâne decât să-și orienteze atenția către altcineva.
 2. Stabilește granițe
  Hotărăște clar căror lucruri vei permite să se întâmple și cărora nu, stabilind o limită. Despre limitele răbdării tale, anunță persoana care încearcă să le întreacă. Trebuie să dai de înțeles că nu ai să permiți un asemenea comportament și respectiv, vor avea loc situații neplăcute.
 3. Nu „lua totul la inimă”
  Dacă o persoană se comportă urât cu tine, nu luat asta la inimă. S-ar putea ca un asemenea comportament critic să manifeste către toate persoanele. Sunt oameni care mereu sunt nemulțumiți. Ascultă doar oamenii, ale căror păreri sunt importante pentru tine.
 1. Fii sincer
  Sinceritatea și felul de a vorbi deschis te va scăpa de oamenii neplăcuți. Dacă nu poți să ajuți pe cineva, nu încerca să te îndreptățești – spune nu. Dacă nu vrei să comunici cu cineva, pur și simplu spune-i acest lucru persoanei într-o formă mai lejeră. Unii oameni chiar nu realizează cât de mult îi irită pe cei din jur.

 

Nu trebuie să schimbi pe cineva, însă poți să schimbi atitudinea ta față de acea persoană. Utilizează aceste sfaturi și viața ta va deveni mai interesantă.

 

via: mindbodygreen.com

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.