Trucuri eficiente care te vor ajuta să înveți o limbă străină - #dozadesucces

Trucuri eficiente care te vor ajuta să înveți o limbă străină

woman-hand-desk-office

Învățăm limba engleză/franceză/germană/spaniolă în școală, apoi la facultate, iar după toți acești ani de studii cu greu putem să legăm cuvintele pentru a spune „my name is Andrei”. În loc să ni se ofere noi modalități interactive de învățare a unei limbi străine, ni se propun metode obișnuite și foarte foarte învechite care ne chinuie. Acum limbile străine sunt învățate începând de la grădiniță. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, rezultatul este același.

Din fericire, au apărut și alte modalități de studiere a limbilor străine. Cea mai comodă și rapidă dintre toate este atunci când persoana se află într-un mediu în care se vorbește acea limbă. În așa mod, chiar și repetentul are succese. Peste câteva luni el începe să înțeleagă, peste alte două începe să vorbească, iar peste un an, el va putea cu ușurință să-și scrie gândurile pe foaie.

Adevărul este că în asemenea condiții, învățarea are loc permanent. Desigur, nu toți își permit să meargă pentru o anumită perioadă peste hotare, însă un asemenea mediu poți să îl creezi și acasă. Iată câteva sfaturi pe care te vor ajuta că înveți o limbă străină fără prea multe probleme.

Privește filme, seriale, emisiuni în format original cu subtitluri

E o regulă foarte simplă care poate fi oricând îndeplinită, dar nu atât de ușor. La început îți va fi foarte greu. Asta va funcționa doar în cazul în care îți vei petrece cea mai mare parte din timp în fața televizorului. Rezultatele nu vor apărea așa ușor. Însă cu timpul vei observa că citești tot mai rar subtitlurile, iar peste o altă perioadă în general le vei ignora.

Comunică cu vorbitori nativi

Erau vremuri când discuțiile cu un străin, care nu îți cunoaște limba, ți se părea o discuție cu un extraterestru. Astăzi avem Internetul, care a șters toate granițele. De aceea, astăzi este foarte ușor să găsești pe cineva cu care ai putea să discuți. Iar cei mai mulți dintre străini nu sunt împotrivă să te ajute să le cunoști limba pe care o vorbesc.

Scrie într-un jurnal sau pe un blog într-o limbă străină

Folosind un service precum Lang-8, vei putea să scrii orice fel de notițe, care vor fi verificate și corectat de vorbitorii nativi. În rezultat vei obține o adevărată experiență: vei cunoaște lexicul și gramatica, care te va ajuta să însușești mai bine limba. În viitor s-ar putea să fii în stare să scrii pe propriul bloc într-o limbă străină.

Schimba limba sistemului de operare și a programelor pe care le utilizezi

Dacă te orientezi bine în interfața computerelor și a telefoanelor, atunci schimbarea limbii nu va fi o problemă. Mai mult, această schimbare îți va îmbogăți lexicul, pe care niciodată nu îl vei uita.

Accesează jocuri într-o limbă străină

Majoritatea jocurilor contemporane, în special cele care presupun un rol, sunt compuse din istorii delicate, dialoguri enorme și alte materiale. Iar dacă mai alegi un joc online, atunci vei avea posibilitatea să comunici cu jucători străini. În rezultat vei primi un manual de limbă străină, care sub forma unui joc îți va îmbogăți cunoștințele.

Folosește aplicații mobile

O parte mare din viața noastră o petrecem așteptând ceva. Așteptăm autobuzul, așteptăm în rând la bancă sau la medic. Anume acest timp este binevenit pentru a-ți deschide telefonul și a alege o aplicație care te va ajuta să înveți noi cuvinte dintr-o limbă străină.

Citește știri

Citirea știrilor din surse externe te vor ajuta să-ți îmbogățești vocabularul și totodată să înțelegi textele specifice. Mai mult decât atât, acestea îți vor permite să afli diferite păreri, să afli detalii din lume și să înțelegi ce se petrece pe această planetă.

Citește cărți

Pentru cineva această regulă pare grea sau chiar imposibil de realizat. Însă dacă ai respectat sfaturile expuse mai sus, atunci citirea unei cărți într-o limbă străină va fi următorul lucru logic pe care îl vei face. Pur și simplu într-o zi vei deschide cartea și vei înțelege ceea ce este scris în ea. Iar atunci când o vei termina de citit, vei realiza că ai înțeles absolut tot ceea ce scria în ea.

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.