Trucuri simple pentru un somn sănătos - #dozadesucces

Trucuri simple pentru un somn sănătos

Treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi (nu vă treziți mai târziu în weekend). Corpul tău urmează un ritm circadian care te obligă să faci același lucru în același timp in fiecare zi. Timpul constant de trezire vă ajută să lucrați conform unui model.

Luați micul dejun. Vă oferă energia necesară pentru întreaga zi, deci nu ar trebui să îl ratați, altfel există riscul de a fi suprasolicitat înainte de culcare, iar din cauza supraîncălzirii este dificil de adormit.

Nu apăsați butonul de amânare al deșteptătorului. Apăsarea butonului de amânare vă poate oferi un sentiment de oboseală mai mult decât dacă v-ați ridicat imediat după semnalul de alarmă.

Expuneți-vă la lumina soarelui. De la treizeci la șaizeci de minute de expunere la lumină naturală din fereastră poate ajuta corpul nostru să creeze programul corect de somn.

Consumați destule de proteine ​​și carbohidrați complexi. Consumul de zaharuri simple (cum ar fi bomboanele și alimentele prelucrate) vă poate da un impuls temporar de energie, dar este mult mai rațional să le înlocuiți cu proteine ​​și carbohidrați complexi. O alimentație corectă contribuie, de asemenea, la un somn sănătos și bunăstare.

Nu mâncați prea puțin sau prea mult. Mâncați în mod egal pe parcursul zilei, luați câteva gustări. Nu vă culcați cu stomacul gol, deoarece disconfortul lui nu vă vor lăsa să adormiți repede. Și nu mâncați prea mult, deoarece indigestia vă va tulbura somnul.

Evitați băuturile care alungă somnul. Știm cu toții că cofeina face dificilă adormirea, dar este posibil să nu știm că alcoolul și chiar apa consumată în cantități mari înainte de a merge la culcare nu vor aduce beneficii pentru somnul vostru.

Faceți exerciții pe parcursul zilei. Exercițiul fizic îmbunătățește sănătatea noastră, îmbunătățește și somnul, reducând stresul. Evitați efortul fizic cu 3 ore înainte de culcare. Adrenalina vă face emoționat și este puțin probabil să adormiți.

Opriți televizorul și computerul. Acest tip de stimulare îi spune creierului să fie atent și, așa cum s-a dovedit, reduce calitatea somnului.

Țineți ceasurile și gadgeturile departe. Lumina de la dispozitive electronice, inclusiv un ceas cu alarmă, poate interfera cu producerea de melatonină, un hormon care vă ajută să adormiți și să vă simțiți odihniți.

Păstrați-vă camera răcoroasă. Veți adormi mai repede și veți dormi mai bine dacă dormitorul este aerisit. Temperatura scăzută a camerei scade temperatura corpului și vă ajută să adormiți.

Reduceți orice sursă de lumină. Chiar și o cantitate mică de lumină împiedică secreția de hormoni de somn și stimulează creierul. Purtați o mască de ochi, dacă este necesar.

Eliminați zgomotul. Eliminați zgomotul sau creați un sunet calmant sau blocant pe care îl puteți controla, alegeți sunete liniștitoare, cum ar fi sunetele naturale.

Încercați aromaterapia. Aromaterapia calmează organismul si are un efect calmant asupra celulelor creierului. Există multe mirosuri care vă pot ajuta să vă relaxați și să vă pregătiți pentru pat. Vanilie, lavandă, marjoram, lemn de santal – și acestea sunt doar câteva exemple.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.