Un om de știință din Oxford confirmă: începerea studiilor sau a zilei de lucru înainte de ora 10 :00 dimineața este o tortură - #dozadesucces

Un om de știință din Oxford confirmă: începerea studiilor sau a zilei de lucru înainte de ora 10 :00 dimineața este o tortură

„Lipsa somnului este o tortură la nivel mondial. Fiecare dintre noi suferă, deși nu este nevoie de aceasta „, a spus Dr. Paul Kelly.

Dr. Paul Kelly, unul dintre specialiștii de top în medicina de somn din Marea Britanie și autorul studiilor clinice la Institutul de somn și Neuro-științe circadiene la Universitatea Oxford, consideră că începerea forțată a orelor de lucru și lecții înainte de ora 10 dimineața este echivalent cu tortura care reprezintă epuizarea fizica și stresul cauzat de privarea cronica de somn.

El crede că lecțiile și munca încep prea devreme și insistă asupra importanței revizuirii timpului începutului lor, bazat pe ritmurile naturale circadiene ale omului.

În timpul discursului său la Festivalul de științe Britanice din Bradford, doctorul a spus:

„Inima umană și ficatul funcționează conform propriilor legi, iar tu le ordoni să schimbe orarul pentru 2-3 ore. Nu poți schimba bioritmurile și să te trezești la un moment dat. Corpul nostru se adaptează la poziția soarelui și se întâmplă în subconștient, deoarece este controlat de hipotalamus, nu de viziune.

Aceasta este o problemă serioasă a societății noastre. Lucrătorii ar trebui să-și îndeplinească îndatoririle începând cu ora 10 dimineața și, prin urmare, astăzi toți nu dorm suficient. Întreaga noastră societate nu doarme suficient. Și acest lucru are un impact negativ imens asupra corpului uman, deoarece, privându-ne de somn, ne afectează în mod direct sănătatea, starea emoțională și productivitatea muncii.

Cel mai clar, această imagine poate fi urmărită în spitale și în locurile de detenție, unde angajații trezesc oameni și apoi îi hrănesc cu alimente fără gust. Și te vei supune orbește, fiind incapabil să te opui. Lipsa de somn este o tortură la nivel mondial. Fiecare dintre noi suferă, deși nu este nevoie”.

Potrivit dr. Kelly, din cauza începerii timpurii a cursurilor în fiecare săptămână, elevii britanici nu dorm timp de 10 ore pe săptămână. Pentru a îmbunătăți viața copiilor, omul de știință sugerează revizuirea timpului de început a primelor lecții în instituțiile de învățământ:

„La 10 ani te trezești și te duci la școală, ceea ce corespunde stilului de viață general acceptat „de la 9:00 la 17:00″. La 55 de ani, continui să trăiești conform acelorași reguli. Cu toate acestea, există o mulțime de schimbări de-a lungul anilor și, având în vedere schimbările de vârstă, trebuie să dormi mai mult decât în anii mai tineri”. 

În calitate de director al unui liceu din North Tyneside, Dr. Kelly a schimbat prima lecție de la 8:30 la 10:00 dimineața în 2009, după care performanța academică a studenților la disciplinele de bază a crescut cu aproape 20%. Pe baza succesului studiului, omul de știință a ajuns la concluzia că orele pentru copii de 8-10 ani ar trebui să înceapă la ora 8:30 sau mai târziu, tinerii la 16 ani ar trebui să înceapă la ora 10:00 și la vârsta de 18 ani la ora 11:00.

Doctorul este convins că, dacă toate școlile din Marea Britanie ar trece la un nou program de instruire care să răspundă orelor biologice ale omului, rezultatele examenelor finale ar crește cu 10%. Pentru a investiga efectul pozitiv al unei astfel de revizuiri a procesului educațional, 30 de mii de studenți din 100 de școli diferite au devenit participanți la experimentul de 4 ani al Universității Oxford.

Profesorul K. Espi, care studiază medicina somnului, și-a împărtășit opinia în Telegraph:

„Părinții spun că lenea și încăpățânarea sunt de vină pentru tot, și că totul poate fi corectat, dacă te culci mai devreme. Cu toate acestea, știința sugerează că adolescenții trebuie să doarmă mai mult dimineața. Regulile solicită să stai la banca școlii, iar creierul este încă adormit. Acesta este motivul pentru care acum explorăm posibilitatea transferării începutului cursurilor școlare la ora 10 dimineața, astfel încât să creștem nivelul de realizare academică”.

Cu câțiva ani în urmă, Dr. P. Kelly, profesorul S. Lockley (Școala medicală din Harvard) și Dr. R. Foster (Universitatea din Oxford) au realizat un studiu numit „TinSlip”, care cuprinde 100 de școli diferite. Provocarea a fost aceea de a compara performanța academică a elevilor ale căror lecții au început la ora 9:00 și cei care au început cursurile cu o oră mai târziu. Dr. Kelly a declarat:

„Potrivit științei, eficiența învățării trebuie să crească. Copiii au avut ocazia să doarmă mai mult, să evite stresul și anxietatea și să reducă consumul de medicamente. Nu pot prezice cât de mult va crește performanța lor academică, dar sunt gata să pariez că va fi o cifră semnificativă din punct de vedere statistic „.

Oamenii de știință susțin că schimbări similare vor ajuta și adulții, deoarece „înainte de debutul a 55 de ani, ritmurile circadiene ale unei persoane sunt absolut incompatibile cu regimul de lucru de la 9:00 la 17:00, amenințând productivitatea muncii sale, sănătatea mintală și bunăstarea”.

Stilul de viață stabilit în societate crește riscul de schizofrenie și diabet. Nu se poate numi o coincidență faptul că 70% din tulburările psihice se încadrează în intervalul de vârstă de la 11 la 24 de ani. Anumite schimbări sociale sunt capabile nu numai să sporească capacitatea de învățare a copiilor, ci și să-și îmbunătățească sănătatea, precum și să sporească productivitatea adulților.

Sursa

 

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.