Un prieten adevărat apare atunci când nu a mai rămas nimeni alături

O  prietenie adevărata strălucește cel mai puternic când este întuneric în jur.

Un prieten adevărat nu te va părăsi niciodată. Chiar și în cea mai dificilă perioadă, când totul în jur este lipsit de sens, iar situația pare lipsită de speranță, când toți ceilalți au plecat și nimeni altcineva nu mai rămâne în preajmă, apare acest prieten care încearcă să te consoleze și să-ți ofere sprijin necondiționat.

Un prieten adevărat poate deveni raza ta de lumină dacă ești blocat în întuneric, este ca un motor care te ajută să începi să te miști în momente de slăbiciune și indecizie, și chiar partea care lipsește pentru a completa puzzle-ul fundamental numit viața ta. Un prieten adevărat este o comoară.

„Prietenia adevărată este ca fosforescența. Strălucește cel mai tare când este întuneric ”- Rabindranath Tagore.

Și toate astea pentru că persoana care te iubește și care te numește prietenul lui, nu va pleca niciodată. Aceasta va fi în preajmă atunci când va fi necesar, chiar dacă nu o chemi. Există o legătură de neînfrânt între voi și nici o distanță, problemă sau întuneric nu poate strica relația care unește cele două suflete cu dragoste, înțelegere și afecțiune.

Diferența dintre prietenia reală și cea falsă

  • De fiecare dată când un prieten adevărat cere ceva, chiar are nevoie de aceasta. Mai mult decât atât, dacă există o relație profundă între voi, atunci el nu va trebui să spună nimic, pentru că vei înțelege totul din privire, și vei dori să-l ajuți.
  • Nu uita niciodată că ați face un prieten fals este foarte ușor. Astfel de persoane încearcă să fie o parte importantă din viața ta, dar, în același timp, cel mai probabil, acestea doresc să obțină ceva de la tine.  Poate că aceasta este o persoană toxică care îți împiedică dezvoltarea personală și visează doar să aibă acces la portofel tău sau la alte resurse. Sau poate că te invidiază și încearcă să-ți pună bețe în roate pentru a te împiedica să mergi mai departe.
  • Un prieten adevărat nu te va face să suferi. Astfel de persoane nu simt necesitatea de a dovedi ceva pentru tine. Dacă ți se pare că cuvintele sau acțiunile unei persoane din apropiere vorbesc despre încercările sale de a te folosi și nu vin din tot sufletul, fugi de această persoană, pentru că este foarte otrăvitoare pentru tine, iar ceea ce spune nu coincide cu intențiile sale.

 

Strălucirea unui prieten adevărat

Un prieten adevărat îți umple întotdeauna inima ta cu lumină, pentru că el nu fuge, indiferent de cât de multe dificultăți el va trebui să depășească. Chiar dacă totul pare foarte rău și vrei să fugi de întunericul iminent, această persoană va fi alături pentru că te iubește cu adevărat.

Ai putea să faci unele greșeli iar un prieten adevărat le va indica. Acesta va sta în fața ta, te va privi în ochi și va vorbi deschis, sincer și cu dragoste.

Citește și: De ce ești încă prieten cu oamenii pe care îi urăști

Ai făcut multe greșeli, dar el nu te va părăsi. Nu, un astfel de prieten te va ajuta să treci prin această situație dificilă, și nu îți va permite să cazi la pământ, după o altă greșeală sau eșec.

„Prietenia este un suflet care trăiește în două corpuri; și o inimă care trăiește în două suflete ”- Aristotel.

Nu-ți vei vedea niciodată prietenul fugind de pe câmpul de luptă. S-ar putea să te găsești implicat în mii de războaie, dar el va fi mereu de partea ta, oferindu-ți sprijin, acoperind, arătând direcția corectă și dând sfaturi bune. Nu contează cât de rău este totul și câți oameni te-au părăsit.

În momentele în care lumina pare prea slabă, când ai nevoie de un felinar, pentru a nu te rătăci, atunci un prieten adevărat începe să strălucească ca o stea de dimineață, ajutându-ți sufletul să iasă din orice dificultate. Gândește-te la asta.

Apreciază persoanele care apar în viața ta în acele momente când nu le este rău lor, ci ție.

Analizează-ți relația cu ceilalți. Ascultă-i pe cei care sunt mereu în apropiere. Uită-te în ochii lor. Aceasta este singura modalitate de a înțelege cine este un prieten adevărat și care doar pretinde a fi prieten.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.