Un truc simplu care te va face mai popular și mai respectat

Despre cum să obții succesul au fost scris o mulțime de cărți și articole, însă unul dintre cele mai bune sfaturi l-a dat Napoleon Hill, autorul cărții Think and Grow Rich.

Gândeşte-te de două ori înainte de a vorbi, întrucât cuvintele tale şi influenţa ta vor planta fie sămânţa succesului, fie cea a eşecului, în mintea altuia.

Napoeleon Hill

Această regulă poate fi simplificată până la un truc, care în timpul unei discuții te va face mai popular și mai respectat – ezită o clipă înainte să răspunzi.

Acest obicei în timpul unei discuții poate avea efecte neașteptat de bune.

1. Nu-i întrerupi pe ceilalți

Atunci când întrerupem interlocutorul, atunci dăm dovadă de lipsă de respect față de el. Dacă întrerupem pentru că știm ce vrea să spună interlocutorul, atunci îi creăm impresia că el este previzibil și plictisitor.

Însă atunci când ezităm o clipă să răspundem, demonstrăm interlocutorului nostru că el și părerea lui nu ne este indiferentă. Arătăm respect și primim respect în schimb.

2. Reușești să te concentrezi

Majoritatea oamenilor în timpul discuțiilor de afaceri utilizează metoda lui Michael Masterson  – vorbesc fără să gândească. Și sunt atât de implicați în discuție încât oferă mai multă informație decât este necesară.

Însă fiecare discuție trebuie să aibă un anumit scop, mai ales în business. Altfel de ce ai începe o discuție? Ezitând cu răspunsul, reușești să alegi cuvintele potrivite, care vor aduce și ție și interlocutorului tău beneficii.

3. Îți este mai ușor să-ți exprimi gândurile

Unii folosesc în comunicare cuvintele-parazite în locul cuvintelor de legătură. Acestea oferă puțin timp pentru a formula următorul gând. Însă exprimarea ta sună urât și nu inspiră încredere.

Dacă te vei gândi un pic, vei reuși să formulezi clar idea ta.

4. Pari mai deștept

O persoană care vorbește fără întrerupere și nu-și ascultă interlocutorul nu este respectată. Dacă eziți înainte de a oferi un răspuns, ești perceput ca fiind inteligent, iar cuvintele tale vor fi ascultate.

Acest truc nu doar că te va face respectabil în rândul colegilor  și superiorilor tăi, dar va îmbunătăți relațiile cu cei apropiați. Pentru că de fiecare dată, vei reuși să alegi cuvintele potrivite prin care să-ți exprimi iubirea și respectul. Iar acestea sunt foarte importante în orice tip de relație.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.