Vorbim despre un principiu important al vieții folosind exemplul unei căni de cafea - #dozadesucces

Vorbim despre un principiu important al vieții folosind exemplul unei căni de cafea

Ce este convenabil pentru tine și ce nu – doar tu decizi!

– Lena, de ce nu cumperi cafea de la noi? Avem o cafea foarte gustoasă, costă doar 5 lei .

Merg la această patiserie pentru un covrig cu migdale sau un croissant cu ciocolată. Au, de asemenea, brioșe superbe cu cremă, pe care le poți savura cu plăcere, tartine mici cu fructe de pădure și biscuiți cu nuci și prune. Probabil că și cafeaua lor este excelentă. Dar cumpăr cafea la o patiserie la 10 metri distanță. Dintr-un singur motiv: toarnă cafeaua într-o cană de ceramică.

Nu într-un pahar de hârtie, ci o cană normală de ceramică. Da, de asemenea, poți să o i-ai la pachet, dar cu această cană poți sta pe o bancă sub un copac printre bujorii înfloriți. Să privești la oamenii care se grăbesc.  La un bondar plin, care zboară agitat în jurul panseluțelor și trifoiului. La o pisică roșie, care își admiră labele și coada. Le expune ca trofee, în mod clar le consideră cele mai frumoase labe din lume. Poți să te uiți și la o doamnă în vârstă cu un uriaș Rottweiler, ea îi spune „Domnule” și se adresează cu „dvs”, iar el se uită la ea ca la Marea Zeiță a Câinelui.

– Știi, îi spun fetei de la casă, proprietarul cofetăriei din apropiere înțelege viața. Ea toarnă cafeaua într-o cană. Nu se teme că voi fugi undeva, că nu voi returna cana la patiserie, că o voi lăsa pe bancă, că o voi strica. Ea înțelege cum este să bei cafea dintr-o cană de ceramică și să te uiți la un bondar. Și ea, apropo, nu este ofensată că iau produsele de patiserie de la voi.

– Oh, dar nu este atât de convenabil. Pentru mine ar fi mai ușor să-mi i-au un pahar și să plec cu afaceri.

– Eu însă îmi pot permite acest inconvenient.

Vezi tu, a fi confortabil este practic a fi standard. Nu interveni, nu crea o coadă, nu cere prea mult. Oamenii confortabili nu ocupă prea mult spațiu, nu pretind, nu trebuie să te îngrijorezi pentru ei.

Dar numai un copil care este confortabil pentru părinți este un adult care nu este adaptat la viață. Un adult confortabil este o persoană fără resurse pentru propria viață.

Viața normală este atunci când există un loc pentru tot și totul la timpul său. Există un timp pentru a rula în afaceri și există un moment pentru a privi o pisică roșcată. Există timp pentru colțunași cumpărați în magazin și este timp pentru o cină formală. Există un timp pentru adidași și un timp pentru tocuri stiletto. Timp pentru rochii de lux și timp pentru a-ți strânge părul într-o coadă. E timp să fii câștigător și timp să nu vrei nimic.  Există un timp de inhalare și un timp de expirație.

Ce este convenabil pentru tine și ce nu – decizi doar tu. Doar tu poți decide cât de lungă ar trebui să fie fusta ta și cât de înalte sunt tocurile tale. Ce ai, unde să mergi, la ce să visezi.

Asta e tot ce am vrut să vă spun astăzi. Vă îmbrățișez.

Autor: Elena Pasternak

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.