10 caracteristici ale unui om inteligent

person-768436_1280

Te consideri mai inteligent decât cei din jurul tău? Fii sincer: cine nu și-ar dori să fie mai inteligent decât ceilalți? Desigur, noi vrem să fim mai inteligenți, de aceea încercăm să aflăm cine este mai inteligent decât noi, pentru a lua câteva lecții. Am un răspuns pentru tine la această întrebare.

Zece semne ale oamenilor deștepți:

  1. Vorbesc mai puțin și fac mai mult. Din simplul motiv că ei știu că ascultându-i pe ceilalți devin mai inteligenți.
  2. Ei cunosc mai multe lucruri decât pe cele care le-au învățat. Secretul lor este că mereu sunt interesați de ceea ce fac alții.
  3. Ei fără probleme jonglează cu evenimentele de la muncă, de acasă și cu interesele proprii. Și niciodată nu obosesc să mențină acest echilibru.
  4. Ei consumă informația actuală. De obicei, dar nu întotdeauna, ei verifică feed-ul în rețelele de socializare sau în site-urile informaționale pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în jurul lor.
  5. Chiar și când viața lor o va lua razna – ei vor râde.
  6. Ei știu că sunt cei mai inteligenți din această cameră, dar nu vor încerca să dovedească acest fapt. În schimb, vor face tot posibilul dacă vor vedea că în această cameră mai sunt persoane care pot fi la fel de inteligente ca ei.
  7. Dacă sunt lideri, ei vor face tot ce este necesar pentru ca persoanele care lucrează cu ei să fie mai inteligente, mai comunicabile și populare, decât sunt în colectivul lor.
  8. Ei au învățături secrete pe care le vor arăta celor din jur doar dacă nu vor mai avea nevoie de ele. Ei nu obișnuiesc să demonstreze celor din jur că sunt cei mai buni.
  9. Ei pot avea sau nu pot avea studii superioare scumpe. Cât timp vei sta alături de ei, niciodată nu vei ști ce studii are, asta până când nu vei vedea CV-ul lor.
  10. Ei niciodată nu te vor pune în situații care te vor face prost, chiar dacă asta le va fi foarte ușor. Ei au învățat din experiențe amare, că încercând să faci pe cineva prost – ei însuși arată prost.

Acum știi care sunt semnele omului deștept. Dacă vei să fii unul ca el, ascultă ce îți spune buddistul nebărbierit în jeans uzați, Steve Jobs: «Tot ce vedem în jurul nostru, a fost creat de oameni nu mai deștepți decât noi. Noi putem influența lucrurile, să le schimbăm și să creăm altele noi.»

via.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.