Zona de confort înseamnă condamnare la moarte. Cum să te salvezi

Zona de confort este o pedeapsă cu moartea pentru o persoană, mai ales dacă aceasta refuză să meargă dincolo de ea, scrie Goalast. Obișnuințele și lucrurile familiare din jurul nostru ne sunt mai apropiat, dar visurile sunt atinse numai cu condiția că vei renunța la viața confortabilă și liniștită. Altfel nu ai șanse.

O lungă ședere în zona de confort face ca o persoană să fie nefericită. Atunci de ce ne este atât de greu să o părăsim? Este simplu – acest lucru necesită motivație!

Fără ea suntem gata să îndurăm rutina gri, un colectiv cu care îţi este greu să socializezi, un şef tiran, o lipsă veșnică de bani. Ni se pare că ieșirea din zona de confort nu merită.

Încă cum merită! Iată 3 motive pentru care zona de confort te omoară:

  1. Acest lucru îţi împiedică dezvoltarea personală. Doar mișcarea înainte poate face o persoană cu adevărat fericită. Cuvântul cheie aici este mișcarea. Atât timp cât te afli în zona de confort, dezvoltarea ta se oprește – toate din cauza lipsei de mișcare. Creșterea este o dezvoltare, datorită faptului că devii mai bun. Singura modalitate de a te depăși pe tine însuţi este să mergi dincolo de zona de confort.
  2. Acest lucru te împiedică să trăieşti experiențe noi. Cea mai importantă sarcină a fiecărei persoane este de a-și dezvălui abilitățile și talentele, de a le dezvolta în mod constant, de a îmbunătăți lumea din jurul său.
    Sunt cei care deja din copilărie știu ce să facă în viitor. Majoritatea oamenilor au nevoie de timp pentru a afla ce le place cu adevărat. Este normal – să-ţi schimbi locul de muncă, să încerci ceva nou, să petreci ani în căutarea unui loc de muncă visat. Schimbarea activităților te ajută să înțelegi în ce direcție să mergi mai departe. Fiind în zona de confort nu reuşeşti să experimentezi. Procesul de căutare se oprește. Acest lucru te împiedică să devii o persoană cu adevărat fericită.
  3. Începi să te mulțumești mai puțin. Deși a-i putea realiza mult mai mult! Acesta este probabil cel mai groaznic lucru. Eşti viu, dar mort înăuntru. Pe de o parte, arăți destul de obișnuit și chiar o persoană fericită, dar în adâncul sufletului tău regreţi că nu ai profitat de ocaziile de a părăsi zona de confort.

Iată trei pași care te vor ajuta să te deplasezi dintr-un loc violent și, în cele din urmă, să părăseşti zona de confort:

  1. Faceți o listă de sarcini pe care le amâni în mod constant pentru mai târziu. Mergi la o consultaţie la doctor, atârnă draperiile în bucătărie, roagă-ţi un prieten să-ţi facă o favoare. Poate fi orice – cum ar fi lucruri minore și evenimente la scară largă.
  2. Începe cu cea mai mică activitate din listă. Rezolvă problema imediat. Aceasta poate fi o rearanjare simplă a mobilierului din hol. A fost atât de mult evitată! Dar este timpul să decizi asupra schimbărilor.
  3. Continuă să acționezi. Făcând o sarcină, vei primi energia pentru a o rezolva pe următoarea. Vei căpăta încredere în tine și în abilitățile tale.

Așadar, continuă să acționezi conform listei – de la sarcini mai mici la mai mari, de la ușoare la complexe. Antrenează acest obicei, făcând pași mici. În timp, vei face un pas care te va scoate din zona de confort. Acesta este scopul tău.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.