Sfaturi utile pentru munca în echipă. Ce nu trebuie să faci sau să zici - #dozadesucces

Sfaturi utile pentru munca în echipă. Ce nu trebuie să faci sau să zici

Câteva recomandări pentru lucru în echipă care vă pot salva celulele nervoase în toate momentele dificile. Uneori se întâmplă că este atât de multă muncă încât unele chestii sunt uitate. Prin urmare, este important să creați un check-list, poate doar pentru dvs., pentru a putea reveni rapid la starea efectivă a unui bun jucător de echipă.

Ce trebuie să faci: 

  • Creaţi note la şedinţe. Faceți note la întâlniri, unde au fost discutate obiectivele, sarcinile și strategiile. Oamenii vin cu concluzii și viziuni diferite și cred că totul este pe aceeași lungime de undă.
  • Clarificaţi responsabilităţile. Responsabilitățile și sarcinile tuturor membrilor echipei trebuie înțelese clar. Nu este nimic mai rău dacă oamenii fac același lucru pentru că cineva a uitat sau chiar mai rău să ignore un alt membru al echipei. Înainte de începerea sarcinii, este necesar să se determine cine şi ce face.
  • Viziune comună despre următorii paşi. După ce ați finalizat propriile sarcini, trebuie să aveți o idee clară despre pașii următori. Această viziune trebuie comunicată în mod regulat întregii echipe.

Ce nu trebuie să faci:

  • Nu vă grăbiţi. Dacă sarcina nu este a ta și este făcută de alții, chiar dacă soluţia este evidentă pentru dvs., nu spuneți că suntem gata să o finalizăm, să forţaţi oamenii să ia o decizie etc. În astfel de momente, alții pot simți presiune sau grabă.
  • Munciţi peste măsură.  Când vă obosiţi, câmpul de vedere se îngustează. Chiar dacă sarcina este critică, nu merită să stai până la miezul nopții.
  • Nu vă izolaţi. Chiar dacă sunteți într-un flux și sunteți pe punctul de a finisa, este important să comutați. Munca prea lungă în izolare duce la pierderea vederii și greșelile în priorități. Cea mai lungă muncă fără comutare și mai ales fără rezultat – durează 4 ore. După aceea, este necesar să discutăm cu cineva că nu există progres și pașii următori.
  • Nu vă impuneţi. Când munciţi mai mult pentru un proiect, vă faceți griji cu privire la calitate, s-ar putea să vă simțiți că puteți fi de folos. Dar oamenii înșiși trebuie să ceară ajutor.
  • Nu indicați asupra erorilor. Merită să subliniem greșelile numai atunci când se face ceva într-adevăr și neintervenția va duce la consecințe negative.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.